Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 06. 2021. 14:13 1

"Vučićev trgovac oružjem preuzeo GIM"

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, saopštila je danas da smena direktora Krušika, Vladana Lukića i vest da se policija uključila u istragu afere trgovine oružjem samo običan spin, te da su "Vučićevi ljudi", u prvom redu Slobodan Tešić, iskoristili situaciju u ovoj fabrici kako bi preuzeli firmu GIM.

Tepić upozorava da ne bi trebalo nasedati na vest o smeni direktora „Krušika“, kao ni na vest da se policija uključila u istragu afere „Krušik“ tek od kada im Nebojša Stefanović nije ministar policije, te da je afera s trgovinom oružja daleko od razrešenje.

Saopštenje potpredsednice SSP prenosimo u celosti:

- Na vest o smeni direktora „Krušika“ – ne nasedajte. Kao ni na vest da se policija uključila u istragu afere „Krušik“ tek od kada im Nebojša Stefanović nije šef, odnosno da se policija tek sa dolaskom čuvenog zaštitnika zakona i borca protiv korupcije Aleksandra Vulina. Afera „Krušik“ koju je otvorio i zbog nje stradao radnik ove namenske fabrike Aleksandar Obradović nije ni blizu rešavanja. Niti stvari stoje onako kako Vučić sa klikom pokušava da ih plasira, jer istina je sledeća:

Firma GIM za koju je radio otac Nebojše Stefanovića, jeste trgovala oružjem „Krušika“ po damping cenama. I saglasnosti su joj potpisivali redom Vučićevi ministri, pa i dotični Vulin, kao i načelnik BIA Bratislav Gašić.

Međutim, ko dobro poznaje prilike u trgovini oružjem, a naročito švercerima, zna da je u celoj situaciji ključan Vučićev omiljeni trgovac Slobodan Tešić, sponzor Srpske napredne stranke, koji se i dalje nalazi na „crnoj listi“ američke Vlade.

I naime, Tešić je sa svojim firmama na identičan način po damping cenama zaradio višestruko više od GIM-a i državnog SDPR-a zajedno, zbog čega je od početka afere bilo sumnjivo zaobilaženje Tešića i fokusiranje samo na GIM.

Tome u prilog su i novi dokazi do kojih smo došli i koji jasno pokazuju da je Vučićeva ekipa sa Tešićem samo iskoristila „aferu Krušik“ da bi preuzela i kontrolu nad firmom GIM!

Stoga preporučujemo tužilaštvu da istragu krene od veoma neobičnih ugovora i dozvola 000802, 000803 i 000804 od 27.12.2019. firme GIM i ubačene firme Larkmont, registrovane na Britanskim devičanskim ostrvima, za koju poznavaoci prilika tvrde da je zapravo Tešićeva, i za koju su takođe Vučićevi ministri odobrili izvoz u Saudijsku Arabiju, iako znaju da je zbog američkih sankcija Tešiću zabranjeno da prometuje u dolarima.

Ako tužilaštvu trebaju ugovori u cilju istrage i istine, s obzirom da ove kombinacije Vučićevi trgovci i potpisnici kriju kao zmija noge, stojimo na raspolaganju - poručila je Tepić u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati