Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 06. 2021. 13:01 10

"Šrederu, lakše je vama u Nemačkoj, nego meni kod Vučića"

Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i kompanije "Štadler Bušnang AG" koja je zainteresovana za nove projekte u Srbiji, kao i otvaranje fabrike transformatora u našoj zemlji potpisan je juče u Beogradu. Memorandum je u ime Vlade Srbije potpisao Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koji nije krio ushićenje što je imao priliku da se slika sa čovekom koji je učestvovao u razaranju Srbije 1999. godine, Gerhardom Šrederom.

- Gospodine Šreder, kako je biti lider velike države kao što je Nemačka? Siguran sam lakše nego biti ministar u Vučićevoj vladi - napisao je na Tviteru uzbuđeni Momirović, pokazujući visok nivo servilnosti i poniznosti prema čoveku koji je lični prijatelj Aleksandra Vučića.

Šreder je prisustvovao potpisivanju Memoranduma kao prijatelj Petera Špulera, vlasnika kompanije Štadler.

Nakon oficijalnog dela, priređena je svečana večera u prostorijama Geozavoda.

Međutim, pre nekoliko dana Momirović je na Tviteru napisao.

- Juče smo odali počast poginulim borcima sa Košara koji su odbranili našu nezavisnost sami sa svojim narodom iza sebe. Samo je 22 godine prošlo od tada i sada se predsednik Srbije Aleksandar Vučić samo sa svojim narodom iza sebe bori u Briselu za našu nezavisnost i našu budućnost. 

Dakle, u razmaku od samo nekoliko dana, Momirović prvo odaje počast herojima Košara, a potom se slika sa čovekom koji je slao bombe na te iste heroje sa Košara.

Ovim je Momirović, ne samo što je pljunuo na žrtve agresije NATO i pokazao da ga ne interesuju, pokazao da ga interesuje samo dodatni poeni u očima svog političkog oca, Aleksandra Vučića.

Potez Momirovića naišao je na široku osudu komentatora na društvenim mrežama koji su ga podsetili na neke činjenice.

- Šreder je prvi nemački kancelar posle Adolfa Hitlera koji je poslao nemačku vojsku u inostrani rat, u sklopu napada NATO na Jugoslaviju 1999. godine. Ovu odluku je opravdao na sledeći način: „Na genocid u Jugoslaviji Nemačka mora da stane iza etničkih Albanaca, žrtava ubijanja“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati