Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 06. 2021. 20:45 11

Vučić: Šreder i Nemačka nisu učestvovali u bombardovanju SRJ (VIDEO)

Gostujući na televiziji Happy u emisiji „Ćilirica“, Aleksandar Vučić je izjavio da Nemačka, odnosno, tadašnji nemački kancelar, Gerhard Šreder, veliki prijatelj naprednjačkog lidera, nisu aktivno učestvovali u bombardovanju SRJ, već su samo podržali agresiju NATO.

- Vi kad pišete Vučiću Šrederu... To mi pričaju oni koji hoće da kažu da je učestvovao u bombardovanju, iako tada oni nisu učestvovali, ali su podržali - izjavio je Vučić, ne trepnuvši.

Da je Vučić daleko od istine, i da, verovatno, ima debeli razlog da brani svog kompanjona, kojeg je čak i pozvao na miting svoje stranke, 2017. godine, i to na samu godišnjicu bombardovanja, 24. marta, svedoče i ove Šrederove reči iz 1999. godine:

- Drage sugrađanke i sugrađani, večeras je NATO počeo sa vazdušnim udarima na vojne ciljeve u Jugoslaviji - rekao je Šreder obrativši se nemačkoj naciji.

Takođe, u svojim memoarima, Šreder piše:

- Bilo mi je potpuno jasno da je mnogima u (Socijaldemokratskoj) partiji i društvu generalno, nepodnošljiva ideja da nemački vojnici, u ovom slučaju vojni piloti, još jedanput intervenišu u regionu koji je toliko propatio pod nemačkom okupacijom za vreme Drugog svetskog rata. I pored svega toga, bio sam ubeđen da je potrebno da Nemačka aktivno učestvuje.

General Spasoje Smiljanić, u svojoj knjizi "Agresija NATO", beleži sledeće:

- Nemački avioni izvršili su ukupno 320 borbenih letova, od čega 18 za izviđanje objekata na zemlji iz vazduha i 302 za neutralisanje izvora radarskog zračenja. 

Na pomenutom mitingu SNS, Šredera su najavili kao "velikog prijatelja i čoveka koji hoće da pomogne Srbiji i koji podržava Aleksandra Vučića"

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati