Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 06. 2021. 21:09 4

NIKAD NIJE DOŠAO Vučić 2016: "Tenis" dolazi u Srbiju!

Aleksandar Vučić, poznat kao političar sa verovatno najvećim brojem neispunjenih obećanja, najviše je narod obmanjivao kada je reč o stranim investicijama i uveravanjima da će neka inostrana kompanija da dođe u Srbiju i da ulaže u našu zemlju. Tako je bilo i 2016. godine, kada je na sva zvona najavljivao da će u našu državu da dođe nemački proizvođač mesa "Tenis", međutim to se nikada nije ostvarilo.

Voleo je prethodnih godina Vučić da se "frlja" raznim obećanjima, pa je tako, kada god bi bila otkrivena neka afera i kada god bi bio nečim pritisnut, on iz rukava izvukao dolazak nekog novog investitora. A dobro znaju građani Srbije kako se to završavalo. Tako je - te stvari nikada nisu bile ispunjene, naročito ako je investitor dolazio iz Nemačke.

I dalje građani dobro pamte onaj žestok promašaj sa "Mercedesom", koji je isto tako na sva zvona najavljivan, obećavao je Vučić da će se u Ikarbusu proizvoditi srpski mercedes, međutim od toga nije bilo ništa.

Isti je slučaj i sa nemačkom kompanijom za proizvodnju mesa "Tenis", pa je Vučić obećao još 2016. godine da će ova firma da dođe u Srbiju i da će investirati u našu zemlju.

- "Tenis" je najveći u Evropi. Njegova namera je da za nekoliko godina u Srbiji proizvede na svojim farmama, a veći deo otkupi od naših seljaka, ukupno četiri miliona svinja. Planirana proizvodnja od četiri miliona je ogromno povećanje za Srbiju i mnogo znači za poljoprivredu naše zemlje. Dobili smo konačnu vest od Tenisa da želi da ulaže i želi da radi u našoj zemlji i dugo godina da ovde ostane, da želi da pravi profit za svoju kompaniju, što će značiti i oporavak posrnule srpske poljoprivrede - rekao je Vučić te 2016. godine.

Evo, od tog obećanja prođe već pet godina, a od "Tenisa" ni traga ni glasa. Pre dve godine pojavile su se informacije da je ova nemačka kompanija odustala od ulaganja u Srbiju, tako da je i ovo obećanje, samo jedno u nizu, bilo žestoko promašeno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati