Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 06. 2021. 18:37 11

"Vučić veliko ništa u Briselu prikriva ukidanjem presude Šariću"

"Današnja odluka Vrhovnog kasacionog suda (VKS) da ukine pravosnažnu presudu protiv Darka Šarića, dokaz je da živimo u mafijaškoj državi, u kojoj je vlast povezana sa kriminalcima koji osim od političara zaštitu dobijaju i od podobnih predsednika sudova", navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

U saopštenju SSP, čiju vam sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

"Niko se danas u Srbiji ne može otrgnuti utisku da je nedavni neobičan izbor predsednice VKS Jasmine Vasović bio unapred izrežiran upravo zbog ove odluke o Šariću, s obzirom na opšte poznatu činjenicu da je Šarić prilikom predaje ovom režimu istrgovao dogovor o maksimalnoj kazni od sedam godina zatvora.

Ako znamo da je pre sedam meseci Apelacioni sud potvrdio Šariću kaznu od 15 godina zatvora kao organizatoru narko-grupe za šverc gotovo šest tona kokaina, ako znamo da su pripadnici Šarićeve grupe u Sloveniji osuđeni na 15 godina zatvora, a da je u Srbiji odmah po dolasku SNS-a na vlast poništena presuda svim do tada uhapšenim Šarićevim saradnicima i da su svi pušteni iz zatvora, ako znamo da je oslobođen Stanko Subotić Cane, ako smo svedoci činjenice da je režim napravio klan Veljka Belivuka i dozvolio mu da godinama ubija ljude i prodaje drogu, onda nas ništa više ne može iznenaditi. Čak ni poništavanje presude Šariću, što je jedan od najeklatantnijih dokaza sloma pravosuđa i njegove privatizacije za račun Vučićeve kamarile. Naročito ako se ima u vidu da je više nego osnovana sumnja da je u sudsko veće koje je sudilo Darku Šariću namerno ubačeno dvoje sudija koji to nisu smeli biti, što je poslužilo kao razlog za ukidanje presude.

Da bi se ovaj skandal prikrio, odluka suda kojim predsedava Vučićeva prijateljica Jasmina Vasović, saopštena je na dan razgovora Vučića i Kurtija kada Vučićevi mediji svu pažnju naroda bez problema usmeravaju na to još jedno njegovo veliko ništa u Briselu. Iako na taj način pokušavaju da od građana Srbije prikriju spregu režima sa mafijom, mi iz Stranke slobode i pravde im poručujemo da tome neće uspeti", zaključuje se u saopštenju SSP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati