Društvo i ekonomija

Direktno.rs

13. 06. 2021. 08:38 18

Otvoreno pismo: Gospodine Dodik, tužno je...

Gospodine Dodik, tužno Vas je gledati kako već godinama imitirate Aleksandra Vučića na TV Hepiju kod Miliomira Marića. Priznajem, dobro vam ide, sve više Aleksandar i Vi ličite. I jedan i drugi nemate nikakav problem da izgovorite bilo kakvu izmišljotinu, ili laž kada Vas Marić opusti do mere da je teško utvrditi kada ste sva trojica prešla u rijaliti program „Parovi“ pa se sa sterletama i drugim učesnicima borite za rejting Peconijeve televizije - stoji u otvorenom pismu Borka Stefanovića, zamenika predsednika Stranke slobode i pravde upućenom Miloradu Dodiku.

U pismu se dalje navodi:

Gospodine Dodik, Iako svima toplo preporučujem da zbog mentalne higijene izbegavaju predpolitičke rijalitije pomenute televizije, moram da reagujem na laž koju je ste već drugi put ispalili i to oba puta u istom studiju kod Marića. Ne reagujem ni zbog Vas ni zbog sebe već zbog našeg naroda sa obe strane Drine koji treba da zna da nikada iz Beograda prema Republici Srpskoj nisu išli nikakvi ultimatumi, već smo u često složenim okolnostima radili zajedno kako bi na najbolji način zaštitili interese srpskog naroda, Republike Srbije i Republike Srpske.

Sve to ste gospodine Dodik odlučili da pogazite i izmislili ste priču prema kojoj sam se ja pojavio oko pola 11 i sa vrata Vam rekao kako nešto morate da uradite i da je to crvena linija pri čemu se ne sećate šta je tačno to bilo. Tu nije kraj, dalje gospodine Dodik maštate kako ste mi nakon toga odbrusili rečima:

"Slušaj, okreći se! Imaš 20 minuta da izađeš iz Republike Srpske. Ja odem u „Stejt department“, pa oni ne smeju tako sa mnom da razgovaraju! Ti da mi tako govoriš?! Izlazi odavde!“

Gospodine Dodik, Prvo ja se nikada i nigde nisam pojavljivao već sam išao u zakazane i planirane posete i to kao zvanični predstavnik Republike Srbije. U tom svojstvu sam u Banjaluci, ali i drugim mestima Srpske boravio više puta kako bi definisali određene projekte pomoći države Srbije Republici Srpskoj, ali i usaglasili politike, vezane pre svega za poštovanje slova Dejtonskog sporazuma čiji je Srbija garant. Ukoliko insistirate mogu Vas podsetiti šta je sve Vlada Republike Srbije u tom periodu radila u cilju jačanja Srpske, kako u ekonomskom tako i u političkom smislu, ali to neću raditi preko sredstava informisanja, jer takvo ponašanje nije pristojno, krši diplomatske protokole i ne koristi narodu zbog koga smo sve to radili.

Drugo ni ja niti bilo koji drugi predstavnik Republike Srbije nije, a uveren sam i da nikada neće doživeti da ga iz Republike Srpske isteruje njen predsednik. Da Vas podsetim gospodine Dodik, Vi ste me kao dobar domaćin dočekivali sve sa tamburašima, računajući da će mi se to kao Novosađaninu dopasti. Bili su sa Vama i ministri iz Vlade Republike Srpske i čitava ta priča oko izbacivanja bi bila komična da nije tragična. A tragična je, jer se i lažne anegdote mogu upotrebiti za podele i antagonizme između našeg naroda, što direktno ugrožava Republiku Srpsku i Srbiju. Tragična je, jer ste Vi svesni tog rizika koji Vas nažalost ne interesuje.

I za kraj, gospodine Dodik ja sam svoju domovinu i svoj narod branio puškom dok ste se Vi usred rata bavili privatnim biznisom, a Vaš novi najbolji drug Aleksandar Vučić useljavao u stan koji mu je država poklonila. I nisam se plašio. Nisam se plašio ni kada su neki drugi Vučićevi drugari Cafta, Buvac i Šapa pokušali da me ubiju u Kruševcu, samo zato što volim svoju zemlju i neću da ćutim kada je neko uništava. Isto tako neću da ćutim ni Vama, ali neću ni da se spuštam u blato političkog rijalitija u kojem ste odlučili da boravite, jer bi se na taj način direktno mešao u politički život Republike Srpske, što smatram pogrešnim, jer sam uveren da Srpska ima ljude koji će znati kako da obezbede jedinstvo naroda i najbolju moguću saradnju među nama.

Isto tako od Vas, gospodine Dodik očekujem da prestanete da glumite Vučićevog Spartanca tako što napadate i klevećete predstavnike opozicije u Srbiji. To ne priliči članu predsedništva BiH ispred srpskog naroda osim, ako se sa gospodinom Izetbegovićem niste dogovorili da on napada vlast, a Vi opoziciju u Srbiji što bi i za vas bilo previše - piše na kraju pisma Borka Stefanovića, zamenika predsednika Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati