Društvo i ekonomija

R. Ć.

11. 06. 2021. 14:50 35

POBUNA Veliki protest radnika Pošte U UTORAK

U utorak u 19 časova ispred glavnog poštanskog centra u Ugrinovačkoj 210 u Zemunu održaće se protest u organizaciji radnika Pošta Srbije. Na protest će biti pozvani svi zaposleni i svi sindikati, a radi se o dva zahteva, materijalnom položaju zaposlenih, kao i radno-pravnom položaju zaposlenih u Pošti Srbije. Naš problem su pre svega jako niske zarade. Dve trećine zaposlenih, uglavnom u tehnološkom delu, poštari, radnici u preradi pošiljaka, vozači i tako dalje, imaju zarade na nivo oko 44.000 - 45.000 dinara, ističe za Direktno.rs radnik Pošta Srbije Zoran Pavlović.


Pavlović ističe da radnici Pošte u ovoj godini nisu dobili ni jedan procenat povećanja zarade, niti je to predviđeno, a sa druge strane poslovodstvo se "diči uspešnim rezultatima poslovanja".

- Takođe, veliki problem je i radno-pravni status zaposlenih koji su angažovani ugovorom na određeno vreme, kojima su ti ugovori istekli, a koji nisu prevedeni u radni status na neodređeno vreme. Nakon 24 meseci rada na određeno, sa nekima od njih, dok drugi rade na po osnovu zamena odsutnih zaposlenih - dodaje Pavlović i napominje da je u veliki nedostatak izvršilaca na tehnološkim radnim mestima, a sa druge strane prepune su kancelarije po direkcijama i stručnim službama.

On je pomenuo da u Pošti Srbije postoji pravno nasilje koje je osetio i na sopstvenoj koži.

- Ja koji 36 godina radim u glavnom poštanskom centru i živim u Beogradu i koji sam predstavnik sindikata radnika Pošte u tom poštanskom centru i sindikalni aktivista, dobio sam aneks ugovora kojim se premeštam ne samo iz organizacione celine, već i iz Beograda. Premešten sam u Pančevo, navodno zbog potreba službe. To je samo izgovor, a pravi motiv je upravo što smo se kao zaposleni organizovali i što hoćemo da skrenemo pažnju na svoj položaj. Pre toga smo učinili sve, prosledili smo zahteve direktoru preduzeća (Zoranu Đorđeviću prim. aut.) i nismo dobili nikakve odgovore - zaključuje Pavlović za Direktno.rs.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 35

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati