Društvo i ekonomija

Direktno.rs

11. 06. 2021. 06:00 6

Otac poginulog radnika iz Lučana: Dobio sam Informer na sudu, neće da mi objave demanti!

Ne moram ništa da ti pričam, ne moraš ništa da me slušaš, samo ću ti predočiti Izveštaj Ministarstva odbrane, Ministarstva rada, inspektora rada, osam izjava svedoka i svu ostalu dokumentaciju... Pročitaj i vidi da li je ono tačno ili nije - poručuje u izjavi za Direktno.rs, Milovan Milivojević, otac stradalog Milomira Milivojevića iz Namenske industrije "Milan Blagojević" u Lučanima, novinaru Informera, koji je objavio niz laži na račun njegove porodice i njega lično.

- U dva navrata smo Vladimir Todorić i ja tužili Informer i dobili smo oba puta presudet. Naloženo im je da objave demanti, jer su pisali laži za moju porodicu i mene, bez ijedne reči istine - kaže Milivojević.

On poziva novinara Informera da bude njegov gost, kao što su bili i mnogi drugi koji su dolazili u njegovu kuću.

- Takve bljuvotine i gluposti su napisali. Mi ionako plačemo svaki dan. To nisu novine, to je blato - konstatuje Milivojević i dodaje:

- Njima je lakše da plate kaznu nego da objave demanti. Mada, ne plaća on tih 200.000 dinara, već ovaj odavde da se ne bi demanti napisao. I može tako ne znam koliko puta i onda će na kraju morati, jer imaju neke mere - zaključuje Milovan Milivojević.

Istim povodom, kontaktirali smo i advokata Milivojevića, Vladimira Todorića, koji potvrđuje slučaj.

- Informer je objavljivao neke gadosti o njima, i to na dan ročišta poslednja dva puta. Sud je pravosnažno obavezao Informer da objave demanti na način koji je odgovarajući. Oni su prvo objavili demanti sa manjim fontom, gde se nigde ne vidi, a sad im je rečeno da to moraju da objave na isti način kao što su objavili i laži. Oni to do sad nisu uradili i to pokazuje koliko oni poštuju sud i zakon - kaže Todorić.

Advokat Todorić poručuje da će preduzeti sve mere koje zakon daje, kako bi se kaznio glavni urednik Informera lično.

Podsetimo, Milomir Milivojević (1991), podlegao je povredama na VMA 3. avgusta 2017. godine, nakon eksplozije i požara u priručnom magacinu Namenske. Njegov otac Milovan, i sam više od tri decenije radnik fabrike, javno je progovorio o svemu što se tada desilo, odnosno, o ogromnim propustima u organizaciji rada sa eksplozivnim materijalima. Takođe, pokrenuta je istraga i podignuta optužnica protiv Radoša Milovanovića, direktora Namenske i još nekoliko odgovornih lica, zbog krivičnog dela "teško delo protiv opšte sigurnosti".

Međutim, suđenje optuženima, koje i dalje traje, prati, kako kaže Milivojević, niz opstrukcija, kako bi se zaštitio Milovanović, koji je na čelu Namenske od 1981. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati