Društvo i ekonomija

Milan Zarić

09. 06. 2021. 09:44 7

Gori deponija u Kovinu, ministarka se pravi mrtva! (VIDEO)

Katastrofa za katastrofom, ekološka, razume se! Nakon udara na prirodnu sredinu u mnogim gradovima Srbije, zagađenja, seče drveća, uništavanje Bare Reve, katastrofa je zadesila i Kovin, u kom od noćas gori deponija! Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, koja je obećala u martu da će deponija biti zatvorena, ne oglašava se, kao da je u zemlju propala!

Na ovu ekološku katastrofu u Kovinu ukazao je Nikola Jovanović, osnivač Centra za lokalnu samoupravu (CLS), koji je i snimak deponije u plamenu podelio na Tviteru.

- Ministarka Irena Vujović je u martu ove godine izjavila da će divlja deponija u Kovinu biti zatvorena i sanirana. Kako gore obećanja i nade ljudi koji žive tamo, vidi se iz snimka koji je napravljen noćas - napisao je Jovanović, a onda i dodao:

- Ekološka katastrofa u Kovinu, nadležni se OPET prave mrtvi - istakao je osnivač Centra za lokalnu samoupravu.

Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović se povodom ove ekološke katastrofe nije oglašavala, baš kao ni u mnogim ranijim situacijama. Međutim, podsećanja radi, ona je o deponiji u Kovinu govorila u martu, kada je, baš kao što je to Jovanović i naglasio, rekla da će divlja deponija biti zatvorena, te da će se otpad odvoziti u Pančevo.

- Nakon saniranja požara, kapija deponije u Kovinu je zatvorena. Međutim ono što je potrebno za opštinu Kovin i za ceo Banat jeste dugoročno rešenje, koje Vlada Srbije priprema u saradnji sa kineskim partnerima kada je reč o proširenju kasete u Pančevu. Na sastanku su razmatrana sva rešenja. Primera radi, izgradnja transfer stanice u Kovinu, nakon čega bi se uradila sanacija i rekultivacija nesanitarne deponije u toj opštini - istakla je Irena Vujović 12. marta ove godine posle sastanka sa predsednicom opštine Kovin Sanjom Petrović.

Međutim, građani Kovina su noćas mogli da se uvere da problem nije saniran, da divlja deponija u ovom gradu nije zatvorena i da njihovim mukama nema kraja...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati