Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 06. 2021. 12:25 26

"Diskriminacija studenata Medicinskog fakulteta"

Studenti Medicinskog fakulteta u Beogradu nezadovoljni su odlukom prodekana za nastavu da polažu praktične ispite i smatraju da je ovo diskriminacija u odnosu na kolege koje ih prošle školske godine nisu polagale.

Kako studenti navode za Direktno.rs, uprkos protestima organizovanim 21. maja, prodekan za nastavu Medicinskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Tanja Jovanović, ostala je pri odluci da studenti polažu praktične ispite. 

Nastava u vreme pandemije na Medicinskom fakultetu odvijala se onlajn u prethodnoj, ali i u ovoj školskoj godini, a uslovi za polaganje ispita u 2019/20. su podrazumevali da se polaže samo teorijsko znanje na usmenom ispitu.

Prodekanka je, međutim, donela odluku koja "direktno diskirminiše studente koji ispite polažu u školskoj 2020/21. u odnosu na kolege koji su iste ispite pod istim okolnostima prethodne godine polagali bez praktičnog dela ispita". 

Reakcija dekana akademika Nebojše Lalića je, kako navode studenti, izostala.

Ono što je takođe sporno jeste da su studenti o konačnim uslovima pod kojim će polagati ispite obavešteni deset dana pre početka ispitnog roka - iako bi zakonski o tome morali biti obavešteni na početku školske godine.

Studenti, kako kažu, ne zahtevaju posebne niti olakšane uslove studiranja, već samo jednak tretman u skladu sa datim uslovima i zakonom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Kolumna


Usklađivanje

Zoran Živković [17.01.2022.]


Anketa

Šta posle referenduma?

Rezultati

Video dana

Zabagovala navigacija