Društvo i ekonomija

I. V.

30. 05. 2021. 10:59 22

Poraz crnogorskih jurišnika i lažnog boga iz Beograda

Bezuspešno su se lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, po notama Aleksandra Vučića proteklih dana trudili da naprave pometnju među vernicima u Crnoj Gori. Narodom koji je prozreo njihovu kvarnu igru, u koju umalo nisu uvukli one koje niko ne može razdvojiti - premijera Zdravka Krivokapića i episkopa Joanikija (Mićovića). Uistinu, bilo je neodbranjivih pritisaka, ali na kraju je ipak sve došlo na svoje mesto.

Mislili su da će uz pomoć "mračnjaka" kojih nažalost ima i u Saboru uspeti da opet zavitlavaju Crnu Goru i sve u njoj, kao što su zavitlavali proteklih 30 godina sa Milom Đukanovićem i DPS-om. A kakve su namere pojedinih iz Sabora bile, najbolje oslikava jučerašnje glasanje za episkopa budimljanko - nikšićkog, kada su za to mesto predložili episkopa Stefana Šarića, duhovnika folk pevačice Cece Ražnatović i čoveka protiv koga se vodi krivični postupak zbog naručivanja premlaćivanja bivšeg momka navodne ljubavnice.

Šarić je trebalo da bude "uvo" kako države Srbije, tako i pojedinih u vrhu SPC. Ipak, na drevni tron u Đurđevim Stupovima izabran je episkop Metodije, a "dobronamernici“ su ostali u čudu šta im se i kako desilo. Propade još jedan plan. Verovatno se još preispituju.

Čim su se pojavili oni koji žele normalno da žive i rade, oni koji ne lamentiraju nad svojim osećanjima i pripadnošću ovom ili onom narodu, ovoj ili onoj Crkvi ili verskoj zajednici, uzurpatori ljudskih sudbina su se udružili i pokušali da ih vrate na stare primitivne šarade ko je ko, u koju crkvu ide i kom Bogu se moli i ispoveda. Koliko su oni bili uspešni u tome najbolji je pokazatelj bio na izborima u Nikšiću i Herceg Novom. Biće u Crnoj Gori još i Nikšića i Herceg Novih. Daće Bog, a ne lažni bog iz Beograda.

Mislio je taj bog iz Beograda da su mu Andrija Mandić i Milan Knežević aduti i da se pitaju u Crnoj Gori nešto. E, pa, ne pitaju se ništa i sve manje će se pitati. Srbima iz Crne Gore, Crna Gora je i majka i matica. Drugu otadžbinu nemaju niti im treba. A za prisećanje, Srbi iz Crne Gore i Hercegovine su naseljavali Srbiju, a nije bilo obrnuto. Neka pogledaju stare karte srpskih zemalja pa će sve biti jasno, ali neka gledaju u ono što vide, a ne u ono što bi njima odgovaralo.

Da su njihovi aduti kadri nešto da urade - uradili bi za tri decenije koliko su bili sa DPS-om na grbači Crne Gore. Ups, uradili za sebe i za DPS jesu, ali za srpski narod koji su predstavljali, iako im taj narod nije za to dao mandat, rađeno je tako da ga je sve manje i manje bilo. Sad su hteli, kao i potpisivanje Temeljnog ugovora između SPC i Vlade Crne Gore, na prečac da izvrše i popis stanovništva koji treba da bude ove godine, ali još se ne zna da li će biti, mada su obezbeđena sredstva za njegovo izvršenje.

Misle Mandić, Knežević i Medojević da je narod njima opijen. Njihovim kafanskim doskočicama koje nisu ni za najveće rupčage, a kamoli za skupštinu klupu, koju su uzurpirali isto koliko i Milo sa njegovom kamarilom. Džaba vam pri-pejd istoričari i analitičari iz bratske Srbije koji za šaku evra menjaju prošlost i prilagođavaju je sadašnjosti. Neka vas narod bolje upozna sada kada imate neku odgovornost za nešto što radite, pa onda i na popis i na izbore, prvo podgoričke, pa dalje.

I ne zaboravite, blaženopočivši Amfilohije i Atanasije nadgledaju dalje radove!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati