Društvo i ekonomija

Direktno.rs

28. 05. 2021. 16:03 18

Irinej Bulović i Mandić protiv izbora Joanikija

Lider Demokratskog fronta, Andrija Mandić, zajedno episkopom bačkim, Irinejem Bulovićem, već duže vremena vrše pritisak na vrh Srpske pravoslavne crkve i patrijarha Porfirija da se odloži izbor mitropolita crnogorsko-primorskog do rekonstrukcije Vlade Crne Gore.

Kako navode izvori Direktno.rs iz Demokratskog fronta, Mandić je predložio da se odloži izbor mitropolita crnogorsko-primorskog do rekonstrukcije vlade i da se tek nakon toga potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

- Oni na sve načine pokušavaju to da pomere i koriste ovu situaciju kao priliku da se izazove sukob između Krivokapića i Joanikija. Na ovaj način DF pokušava i da prikaže kako Krivokapić nema podršku SPC - ističe naš sagovornik.

S druge strane, iz Patrijaršije su nam rekli da, uz Mandića, nameru da osujeti izbor Joanikija za mitropolita ima episkop bački, Irinej Bulović.

- On to čini, jer ne želi Joanikija kao Amfilohijevog đaka da vidi na tom mestu. Osim toga, njegova namera je da instalira svog čoveka u Mitropoliju kako bi imao uticaj na događaje u Crnoj Gori - naglašava naš sagovornik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati