Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 05. 2021. 17:08 18

"Momiroviću, ovo je indijski metro, a gde je vaš?"

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, izjavio je da se u izgradnji beogradskog metroa želi racionalan pristup, "da ne pršti od luksuza, ali i da ne bude ni kao neki indijski". Ovom rasističkom izjavom uvredio je prijateljsku zemlju, a na društvenim mrežama se pojavio i odgovor ovom Vučićevom pulenu.

Momirovićeva izjava se proširila na društvenim mrežama, a među mnogobrojnim uvređenim Indijcima, našao se i Hari Malabadi, koji je zamolio Momirovića da ne komentariše indijski metro.

- Gospodine ministre, ovo je naš indijski metro u Bangaloru, možete li da vidite? To je naš ponos što imamo takvu infrastrukturu. Ne upoređujte rasno naš metro, napravite sopstveni, cenili bismo to, ali ne komentarišite naš. Mi smo čisti, pristojni i uredni - napisao je Malabadi.
Kao što se može videti sa slika koje je postavio Malabadi, metro u Bangaloru izgleda sasvim pristojno i uredno, a Momirovićeva rasistička izjava ne ide na čast ne samo njemu, već i čitavoj vlasti u čije ime je i govorio.

Zato bi ovaj Vučićev idolopoklonik trebalo ubuduće da pazi šta priča i ne kvari odnose sa prijateljskim zemljama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati