Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 05. 2021. 16:27 8

VUČIĆ VS STEFANOVIĆ (III deo): Otac Branko, "ministrove laži", Tešić, Zorana...

Politička egzekucija nad Stefanovićem započeta je kroz aferu "Krušik". Na osnovu svega što je novinarima dostavio uzbunjivač Aleksandar Obradović saznalo se da je u posao štetan po "Krušik" i SDPR, dakle po državu, umešan ministrov otac, sada pokojni Branko Stefanović, pisao je Direktno još 12. januara 2020. godine.

Nebojša Stefanović je više puta pomenuo da njegov otac nema nikakve veze sa firmom GIM, da bi Vučić, kao greškom, izjavio da je Branko Stefanović samo zaposlen u toj firmi, da nije vlasnik ni direktor. Time je Vučić jasno rekao da Nebojša Stefanović laže kada tvrdi da njegov otac nema veze sa firmom. Vučić je čak potvrdio i verodostojnost papira kojim se potvrđuje da je Branko Stefanović bio član delegacije GIM koja je posetila "Krušik". To je pravdao rekavši da svako može da uđe u fabriku i da to nije krivično delo.

Potom su novinari BIRN-a dobili sliku vize za Saudijsku Arabiju Branka Stefanovića. Tu fotografiju mogao je da ima samo neko ko je ukrao Stefanovićev pasoš ili je BIA odradila da se fotografija pojavi. S obzirom na to da su mine iz "Krušika" izvezene u Saudijsku Arabiju i da je u vizi izdatoj u Sarajevu pisalo da je Branko Stefanović pravni savetnik u kompaniji GIM, postalo je više nego jasno da Stefanović junior laže. Vučić je još jednom svojom izjavom, kao braneći Stefanovića, potvrdio da je i taj dokument verodostojan rekavši da svako ima pravo da bude savetnik firme.

Na kraju su stigli i završni udarci sa informacijom da je Branko Stefanović sa još dva predstavnika GIM-a putovao u sklopu delegacije MUP-a Srbije u Italiju na pregovore sa italijanskom fabrikom "Bereta", koja bi trebalo da kupi "Zastavu Kragujevac". Vučić je na sve to, "braneći" Stefanovića, izjavio kako ga je Nebojša slagao, ali "da to nije krivično delo". Time je svima u SNS-u jasno pokazao kakav je Stefanović i kakva mu je sudbina, jer lagati Vučića je nešto što se ne toleriše.

"Braneći" Stefanovića, Vučić je u stvari sve vreme potvrđivao umešanost njega i njegovog oca u pljačku "Krušika". Osim toga, Vučić je najvećem delu javnosti koja prati samo režimske medije i koja nije ni znala ništa o aferi u stvari saopštavao šta Stefanovići rade. Čak 75 odsto Srbije ne bi ni imalo informacije o pljački u "Krušiku" da nije bilo izjava Aleksandra Vučića.

Shvatajući šta se dešava, Stefanović je prešao u protivnapad. U javnost je pustio informacije o Slobodanu Tešiću, trgovcu oružjem koji je bio na crnoj listi Ujedinjenih nacija, koji je bio veliki finansijer SNS-a i Tomislava Nikolića. Vučić je Tešića uzeo Nikoliću i ubacio ga u svoj sistem dajući mu poslove sa izvozom oružja u Libiju, oduzimajući taj posao SDPR-u. Marinika Tepić je o tome, kao i o činjenici da je na lični Vučićev zahtev Tešić bio deo državnih delegacija na sastancima sa Libijcima informisala javnost.

Vučić je na to odgovorio puštajući feljton u tabloidima o Dmitru Đuroviću, jednom od najbližih Stefanovićevih saradnika, koji je godinama bio direktor "Koridora Srbije". Sa te pozicije je smenjen zbog jasno pokazane nekompetentnosti i neznanja. Ministarka Zorana Mihajlović je formirala radnu grupu koja je dokazala da je Đurović potpisao niz štetnih ugovora po državu Srbiju koji su bili izuzetno profitabilni po izvođače. U izveštaju je jasno navedeno da je pri tome Đurović kršio zakon. Đurović nije završio u zatvoru, čak je preko sestrića danas vlasnik hotela u Vrnjačkoj Banji, ali je morao da ode sa funkcije. U sklopu toga treba razumeti i hapšenje direktora Infrastrukture Železnice Srbije Miroljuba Jevtića, koji je izjavio da je većinu para koje je uzimao kao mito dao Zorani Mihajlović i njenom mužu!

Pre tog hapšenja, Stefanović je dao zeleno svetlo za operaciju "Jovanjica", nadomak Novog Sada, gde se proizvodila marihuana uz podršku vrha države! To je najveći skandal, koji je potresao Srbiju i vrh vlasti u 2019. godini.

Nastaviće se...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati