Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 05. 2021. 13:12 19

"Vučiću, ništa nije tačno..."

Predsedniče Vučiću, uvek ste bili kreativni sa ekonomskim podacima, ali sinoć ste sami sebe prevazišli izjavom da "nikad nismo imali tako brz napredak - za samo sedam godina 50% veći BDP. Mi to nismo za 40 godina uradili, skoro za 50 godina" - stoji u saopštenju Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

U tekstu se dalje navodi:

Prvo nije tačno da je za sedam godina BDP povećan za 50%, već je povećan za 27,6%, sa 36,4 na 46,5 milijardi evra.

A tek nije tačno da to nismo ranije uradili, pošto je BDP, od 2001. do 2008. godine, za isti period od sedam godina, porastao sa 14,6 na 35,7 milijardi evra, što je rast od 145%.

Ali niste vi na vlasti samo sedam godina, već skoro deset.

Da li ste svesni da ste BDP za tih 10 godina povećali za 10 mlrd evra, a javni dug za 13 mlrd evra? Pa mi smo kao država s vama samo na gubitku.

Da bude jasno, u 10 godina pre vaše vlasti, BDP po glavi stanovnika porastao sa 1.741 dolara na 6.806 dolara. Znate koliko je danas - 7.657 dolara.

Da li ste svesni kolika je to razlika? Nebo i zemlja!

I to sve piše na sajtu zvanične statistike. Vi to dobro znate i upravo zato uporno pričate bajke o "srpskom ekonomskom čudu".

U stvarnosti nema nikakvog "ekonomskog čuda". Srbija je danas među četiri najsiromašnije evropske zemlje, a tu će i ostati dokle god vi odlučujete o svim bitnim ekonomskim pitanjima - stoji na kraju saopštenja Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati