Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

14. 05. 2021. 09:31 6

Tepić: Stojim iza svake svoje reči

Stojim iza svake reči koje sam izrekla na konferenciji. Ovo su ozbiljne stvari sa kojima se ne smemo igrati. Onako kako se Palma ponaša, ne ponaša se neko ko nije kriv. To ističe za Danas potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, upitana da prokomentariše odbranu Dragana Markovića odmah nakon njene konferencije, na kojoj je navela da se MUP-u od prošle godine nalazi telefon u kojem su fotografije i snimci maloletni devojčica, navodno podvođenih na žurkama koje je organizovao Palma.


Tepić kaže da je bila šokirana kada se odmah nakon objavljivanja njenih saznanja javila Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini, navodeći da su u tom telefonu fotografije njenih ćerki, a da Tepić koristi njen lični problem da bi napakostila Markoviću.

- I da Palma nije najavio njeno obraćanje, da je ona to sama uradila, bilo bi jezivo. Još je gore što je on prvo najavio da će se ona oglasiti. Da biste branili Palmu, izlazite u javnost i otkrivate identitet rođene dece. Imena nisam pominjala, čak sam govorila i u muškom rodu. Ni najmanju aluziju nisam dala da se radi o ženi. Ma čije da je dete, uvek ću insistirati da se ono zaštiti. Tako da mi je ovo potpuno neverovatno - naglašava Tepić za Danas.

Ona podseća da je upravo Palma prvi spomenuo Biserku Jakovljević, kao organizatorku žurke na kojoj je bio počasni konzul Srbije, profesor Roberto Veraldi.

- Žena koja je bila domaćin žurke na kojoj je bio profesor Veraldi, sada brani Palmu. Uplela se još više otkrivajući identitet svoje dece, sa, kako sama kaže, kompromitujućim fotografijama. Kada je Palma napao Sandu kako je lagala, tražila sam na konferenciji da tužilaštvo ispita Veraldija, odnosno izrazila nadu da će i od njega uzeti iskaz. Jer on ne demantuje ni rečju ono što je Sanda u Utisku nedelje pedantno i detaljno navela, citirajući ga. Drugo, Veraldi se obraća ambasadoru i ceo njegov iskaz se svodi na to „da on ne bi baš da se meša“. Svi znaju da u diplomatskom rečniku to znači „ako ne morate, nemojte da me dirate“.

Ona dodaje da se Palma poziva na to pismo ambasadoru, konstruišući da je Veraldi nešto demantovao, „i upravo on je rekao da je Biserka Jakovljević bila domaćin te žurke, na kojoj se profesoru Veraldiju „obezbedili“ devojke“.

Upitana da li se u telefonu nalaze snimci i fotografije i drugih devojčica, Tepić kaže da na to pitanje ne može da odgovori.

- Znam šta ima, ali ne mogu da vam kažem, jer je zvanično u službenoj proceduri. Isto tako ne mogu da iznosim detalje i o svedoku. Ključno pitanje je zašto policija nije reagovala. Ako nisu tada kada je telefon zaplenjen, što je takođe skandalozno, zašto nisu sada otkad se ova priča otvorila.

Ona navodi da je u ovom trenutku ima na desetine svedoka koji su spremni da u zaštićenim uslovima i sa garantovanom bezbednošću govore.

- Sigurna sam u autentičnost njihovih izjava. Sve što sam do sada rekla i što znam je iz direktnih saznanja i dokaza svedoka i žrtava. Nisu razmatrani komentari rekla-kazala, zatim na društvenim mrežama, od ljudi koji su nešto čuli ali nemaju dokaza… Ovo su ozbiljne, monstruozne stvari sa kojima se ne možemo igrati - ukazuje Tepić, dodajući da treba imati u vidu okolnosti u kojima se svedoci nalazi i sa koliko moćnim protivnikom se suočavaju.

- Imate čoveka koji je vlast, koji je narodni poslanik, i koji kao svoj paravan i štit koristi brojne javne funkcionere, diplomate i druge goste koje je imao da bi se njima štitio i oprao od onoga što je bilo mimo toga, posle toga, ili u nekim drugim okolnostima. Palma se od početka bavi ucenjivanjem i trgovinom informacijama. Prvo je pretio vlasti - koalicionim partnerima, onda je pretio opoziciji, novinarima, svima… To je ta patologija, tako funkcioniše - kaže Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati