Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

13. 05. 2021. 16:37 0

Produženo radno vreme šaltera za izdavanje pasoša

Usled povećanog interesovanja građana za izdavanje putnih isprava u određenim gradovima Srbije, pre svega u Beogradu i Novom Sadu, Ministarstvo unutrašnjih poslova uvelo je produženo radno vreme šaltera pojedinih uprava, kao i rad nedeljom.

- Našim građanima stoji na raspolaganju i mogućnost zakazivanja termina elektronskim putem, preko portala eUprava - piše u saopštenju MUP.

- Ovim putem, apelujemo na građane koji se za izdavanje putnih isprava prijave putem portala eUprava da zakazane termine iskoriste i dođu da predaju zahtev, kako se ne bi stvarale dodatne gužve ili zauzimali termini građanima kojima je pasoš preko potreban. Tako su na primer u nedelju u Policijskoj stanici u Novom Beogradu bila zakazana 104 termina, a samo 74 građana ih je i iskoristilo. Takođe, u pojedinim gradovima građani uslugu elektronskog zakazivanja ne koriste u punom obimu, te svakodnevno ostaju slobodni termini - navodi se dalje.

Kako ističu iz MUP, zaposleni na šalterima Upravnih poslova će primiti sve zainteresovane građane koji lično dođu u stanicu da podnesu zahtev za izdavanje pasoša.

- Još jednom napominjemo da u Policijskoj stanici Novi Beograd, gde su inače zabeležene najveće gužve je uvedeno radno vreme i nedeljom od 8 do 15 časova, a u Policijskoj upravi za grad Beograd, u Ulici Ljermontova 12a radno vreme je produženo subotom do 20 časova, a uveden je i rad nedeljom od 7.30 do 15.30 časova - navode iz MUP-a.

U Policijskoj upravi u Novom Sadu, od 16. maja, šalter sala na Bulevaru oslobođenja broj 143 radiće i nedeljom od 8 do 15 časova, gde je omogućeno zakazivanje termina za podnošenje zahteva preko portala eUprave.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati