Društvo i ekonomija

M. Z.

13. 05. 2021. 12:39 3

RTV pod SNS-om: Izgubili gledaoce i šest miliona evra

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (PO DS) za Vojvodinu Nebojša Novaković, izjavio je da je Radio televizija Vojvodine (RTV) u prethodne četiri godine poslovala sa gubitkom od čak šest miliona evra.

Reč je o gubitku koji je poslovodstvo te javne medijske ustanove priznalo u svojim zvaničnim finansijskim izveštajima i koji je, budući da su prihodi svake godine bili približno isti, napravljen isključivo zbog stalnog povećanja rashoda. Istovremeno, gledanost javnog medijskog servisa je stalno opadala i sada je na istorijskom minimumu, sa udelom u gledanosti od svega 0,3 odsto u prošlom mesecu, istakao je Novaković.

- Javnosti dostupni podaci o gledanosti RTV-a, ako ih prevedemo na ovaj naš "običan" jezik, pokazuju da tu televiziju praktično niko više ne gleda. Krivicu za to snose glavni urednik informativnog programa na srpskom jeziku i ostali koji kreiraju program, dok je za gubitke odgovorno poslovodstvo. Svi oni su zauzeli sadašnje pozicije posle promene Pokrajinske vlade 2016. godine, kada su Srpska napredna stranka i njene pristalice "blickrig" metodom preuzele javni medijski servis Vojvodine. Radio televizija Vojvodine je, nažalost, samo još jedan primer šta se dešava za javnim resursima kada ih se dočepaju pripadnici i abonenti režima Aleksandra Vučića - naglasio je Novaković.

Iz Pokrajinskog odbora Demokratske stranke su tim povodom zaključili:

- PO DS se zalaže za hitnu smenu poslovodstva i urednika Radio televizije Vojvodine, imenovanje stručnih i odgovornih ljudi na sva rukovodeća mesta u sistemu te javne medijske ustanove i racionalizaciju rashoda u cilju smanjenja gubitaka. Vojvođanske demokrate se takođe zalažu i za reafirmaciju zahteva i predloga pokreta "Podrži RTV" koji se pre pet godina suprotstavio otimanju pokrajinskog radija i televizije. RTV je imovina i pravo svih građana Vojvodine i sve demokratske partije, građanske i stručne organizacije u pokrajini ne mogu odustati od borbe za tu imovinu i pravo, ma koliko se sada činilo da je situacija u toj medijskoj kući nepopravljiva i beznadežna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati