Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 05. 2021. 19:46 1

Dostojanstvo i sloboda kao zalog za put!

"Meštani mnogih kraljevačkih sela su u bujičnim poplavama u junu 2019. godine ostali bez mostova i puteva. I pored brojnih obećanja lokalne vlasti, pa čak i samog predsednika Republike situacija na terenu nije se popravila ni posle dve godine. Stanovnici Drlupe, Trgovišta, Miločaja, Oplanića i dalje nemaju mostove i puteve", navodi se u saopštenju kraljevačkog odbora Stranke slobode i pravde.

U njihovom otvorenom pismu, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

"Da gradska vlast ne planira da pomogne meštanima kraljevačkih sela, jasno je ako se uzme u obzir da budžetom za 2021. godinu nije predviđen novac za sanaciju puteva i mostova oštećenih u bujičnim poplavama.

Ovih dana u žiži interesovanja su meštani gružanskog sela Drlupe. Pre dve godine bujične poplave su odnele seoski put i od tada su meštani prinuđeni da koriste alternativni koji vodi kroz korito reke. Ovaj alternativni put koji već dve godine nasipaju sami meštani nije bezbedan posebno u sezoni kiša kada vodostaj reke poraste.

Meštani su se u više navrata obraćali gradskim vlastima za pomoć, ali su dobili samo prazna obećanja.

Poslednje u nizu obećanja gradskih vlasti desilo se u decembru 2020. godine kada im je rečeno da je obezbeđeno 40 miliona dinara za sanaciju puta. Planirano je da radovi počnu u martu, sada je maj mesec, a od početnih radova ni traga.

Pored nebrige i činjenice da gradonačelnik i gradski većnici ignorišu probleme stanovnika Drlupe, ono što nas brine je ucena kojoj su meštani ovog sela bili izloženi.

Naime, u zamenu za put meštani Drlupe su uslovljeni od GO SNS Kraljevo da se učlane u ovu stranku i potpišu 50 pristupnica kako bi njihovi problemi bili rešeni. Ni manje ni više nego 50 pristupnica potpisanih u jednom danu u selu koje ima 130 stanovnika.

Mi, iz Stranke slobode i pravde se pitamo:

- Kada će doći kraj bahatom ponašanju čelnika vladajuće stranke u gradu koji ucenama i poniženjima ugrožavaju dostojanstvo i slobodu svih građana Kraljeva pretvarajući ih u političko roblje?

Stanovnici Drlupe su prevareni i poniženi ugrožena im je sloboda i pravo da sami donose odluke o svom političkom i ideološkom opredeljenju.

Gradski funkcioneri iz vladajuće stranke trebalo bi da budu svesni da gradski budžet pune svi građani Kraljeva, pa i stanovnici Drlupe. Održavanje mostova, puteva i celokupne infrastrukture plaća se iz budzeta novcem svih građana, a ne slobodom i dostojanstvom!", zaključuje se u saopštenju Stranke slobode i pravde Kraljevo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati