Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 05. 2021. 17:57 1

"Sloga" sa ministarkom Kisić Tepavčević o donošenju zakona o sindikatima

Predsednik Sloge Željko Veselinović i potpredsednik sindikata Predrag Đurić, koji je i prvi čovek granskog sindikata zdravstva “Sloga” imali su danas sastanak u Ministarstvu rada sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prof. dr Darijom Kisić Tepavčević o tekućim stvarima i problemima koji se tiču administrativne prirode oko procedure registracije sindikata.

Prema rečima Željka Veselinovića, ministarka Kisić Tepavčević je taj problem rešila na licu mesta, što je pokazuje da je izuzetno sposobna i operativna.

- Na mene je lično ostavila utisak osobe koja se stvarno udubila u problematiku i za razliku prethodnih ministara je potpuno svesna ozbiljnosti resora kojim rukovodi i značaja koji sindikati i radnička klasa imaju u Srbiji - kaže Veselinović.

Kako navodi Veselinović, Sindikat "ne zanima ni reprezentativnost ni državni novac i zalažemo se isključivo za potpuno resetovanje sindikalnih odnosa u Srbiji i donošenje Zakona o sindikatima, pa makar to značilo privremeno gašenje svih sindikata kao nekada u Rumuniji".

- Takođe, kroz razgovor je bilo reči i oko donošenja Zakona o štrajku, a mi smo kao sindikat prihvatili poziv da svojim učešćem i predlozima doprinesemo u svemu što može biti u korist radničke klase. Sve u svemu, sastanak u ministarstvu kroz otvoreni dijalog je pokazao veoma dobar primer kako bi i ostali ministri u Vladi trebalo da se ponašaju i da razgovaraju sa svim predstavnicima sindikata, bilo da su oni istomišljenici ili neistomisljenici - zaključuje Veselinović.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati