Društvo i ekonomija

S. M.

06. 05. 2021. 22:45 1

Poverenica: SNS da se izvini uredniku Info Vranjske

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, u mišljenju sa preporukom, naložila je Gradskom odboru Srpske napredne stranke u Vranju da uputi pisano izvinjenje Saši Stojkoviću, glavnom i odgovornom uredniku portala Info Vranjske, zbog uvredljivih i ponižavajućih izraza upućenih na njegov račun čime je prekršen Zakon o zabrani diskriminacije. U preporuci se navodi da GO SNS Vranje ubuduće vodi računa da ne krši zakonske odredbe o zabrani diskriminacije.

Ova preporuka stigla je nakon što se ovaj nezavisni portal žalio na strašne, uvredljive i ponižavajuće reči koje su naprednjaci iz Vranja objavili na svojoj Fejsbuk stranici, čime su “izvrgli ruglu Stojkovićevo loše zadravstveno stanje, kao i njegov fizički izgled”. Tako su u saopštenju izrečene uvrede poput“ gnjido jedna ljudska, nepismena, zla, ružna, nepokretna”, “baviš se svinjogojstvom”, “nepokretnji lenjivac”, “svinjogosjtveno novinarstvo”, “piši, sedi, smrdi jedi”.

- Ta hajka koju su protiv mene na svojoj zvaničnoj Fejsbuk strani pokrenuli došla je pre šest meseci nakon teksta “Plačivučko i plačivučić” koji se odnosio na to što je predsednik SNS Aleksandar Vučić plakao nakon što ovaj odbor nije ušao u koaliciju sa Albancima - objašnjava urednik Infovranjske Saša Stojković za Direktno.

On kaže da je zaista zadovoljan preporukom poverenice, ali da smatra da vranjski naprednjaci neće postupiti po njoj.

- Sada je na njima da vidimo šta će uraditi. Ovo smatram jednom malom pobedom svih nas koji se trudimo da profesionalno obavljamo posao i ne podlegnemo pritisku - kazao je Stojković.

Vranjski naprednjaci su inače poznati po tome da uvek preko svoje Fejsbuk strane i sajta reaguju na svaku reč koju neko izgovori, a koja im para uši. Tako su uvek kada vranjski SSP izda saopštenje, oni pisali i objavljivali kontrasaopštenja u kojima ne biraju reči iznoseći salvu uvreda pre svega na račun predsednika ove stranke Dragana Đilasa, a kao što se vidi ta hajka nije usmerena samo prema političkim neistomišljenicima, nego prema svakom slobodoumnom čoveku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati