Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 05. 2021. 13:04 13

"VUČIĆU, JESI, LAŽOV SI!" Đilas posle 2 meseca o računima na Mauricijusu i u Švajcarskoj (VIDEO)

Sedam dana smo gledali naslovne strane pod kontrolom Aleksandra Vučića, koji su mahali lažnim papirima... I kada sve ovo pogledate posle dva meseca o izmišljenjoj aferi, dve stvari su činjenica: 2 banke, 2 izjave, jedna je Dojče banka u Mauricijusu koja kaže da ne vodi račune klijenata, druga je Sosijet banka u Švajcarskoj koja kaže da taj račun nikad nije postojao u toj banci i da ga nijedna firma, koja imala ili nemala veze sa mnom, nije korišćen - rekao je Dragan Đilas, predsednik Srranke slobode i pravde.

- Kada jednom neko izgovori nešto što nije istina - to može da se desi, ali desetine, stotine puta, to je već patologija i namera. Pre skoro dva meseca, ljudi koji vode zemlju i neki mediji, izmislili su priču o Mauricijusu i računima u Švajcarskoj, i još 15 računa po nekim zemljama. Sve je krenulo sa Dojče bankom u Maurucijusu i Sosiete ženeral iz Švajcarske, a na inicijativu mog advokata stiglo iz Ciriha, da kompanija nema nikakav računa u Švajcarkoj, već je i navedeno da taj račun ne postoji niti je ikad postajao, to znači da nikad nijedna firma nije imala računa i da taj papir koji se pojavio nema nikakve veze sa tom bankom - istakao je Đilas.

Pokazajući na ekranu serijal emisija na TV Pink gde se isticala i Andrijana Nešić, glavna urednica sajta Večernjih novosti, zatim ministar finansija Siniša Mali, pa redom...

- Pošto je prošlo 2 meseca, da podsetim o najvećem linču i hajki koja je na mene vršena. Predsednik države sa odmora od 5 dana u arapskim zemljama traži odgovor i pita se da li je lažov? Jesi, lažov si, Aleksandre Vučiću, nemam račun u Mauricijusu. A onda se oglasio Željko Radovanović, v.d direktora Uprave za sprečavanje pranja novca, saučesnik u lažima.

- Krivičnu prijavu sam podneo protiv Siniše Malog, Vladanke Malović, Aleksandra Vučića, koji su umešani u pravljenje ovih dokumenata - falsifikata, kao i zaposlenih u Večernjim ovosima, Milorada Vučelića i Andrijane Nešić, oni ih nisu izdali, već ih je neko negde napravio, falsifikovao. Da li su pravljeni sami u Novostima, ili im je to neko doneo, u svakom slučaju falsifikovana dokumenta predstavljaju kršenje krivičnog zakona, za one koji su ga napravili i za one koji su koristili. Njima je mahao i Radovanović, i protiv njega je podneta krivična prijava.

- U Cirihu sam razgovarao sa advokatima, jer su umešali i Hong Kong, i zbog toga ćemo podneti prijave. Iza ovoga stoji vrh države, a aferu prisluškivanja 1.572 razgovora predsednika države sa kriminalnim miljeom trebalo je da zatrpa sa mnom. Ljudi, šta je sa vašim dokazima, i šta radi Tužilaštvo Republike Srbije sa krivičnim prijavima koje sam podneo? - pita se Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati