Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

01. 05. 2021. 12:13 17

Vučićeva savetnica nova članica UO Filharmonije

Savetnica za medije Aleksandra Vučića Suzana Vasiljević, kao i direktorka Tanjuga Manja Grčić nove su članice Upravnog odbora Beogradske filharmonije, odlučeno je na sednici Vlade Srbije.

Osim što je dužnosti razrešena članica Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu Jasna Nuhović, a na njeno mesto postavljena Dragica Gaćeša, na sednici Vlade Srbije, održanoj 28. aprila, razrešeni su i vršioci dužnosti Upravnog i Nadzornog odbora Beogradske filharmonije.

U rukovodeća tela ove kulturne institucije postavljeni su novi članovi, među kojima su savetnica za medije predsednika Aleksandra Vučića, Suzana Vasiljević i direktorka Tanjuga Manja Grčić, čija je firma "Tačno" krajem prošle godine kupila na deset godina imovinska prava na ovu novinsku agenciju.

Odlukom Vlade Srbije doneto je rešenje o razrešenju vršioca dužnosti predsednika Upravnog odbora Beogradske filharmonije Vere Milanković, vršilaca dužnosti članova Aleksandre Paladin, Aleksandra Šandorova i Aleksandre Gregović, kao i člana Aleksandra Latkovića.

Umesto njih Vlada je u Upravni odbor Beogradske filharmonije imenovala, u svojstvu predsednika, Radeta Vojnovića, izvršnog direktora za poslovanje sa privredom u Komercijalnoj banci a.d. Za članove UO imenovani su Darko Polić, urbo-prostorni planer, zaposlen u Javnom preduzeću "Urbanizam", potom Manju Grčić, direktorku novinske agencije Tanjug, Suzanu Vasiljević, diplomiranog novinara i producenta, inače savetnicu za medije Aleksandra Vučića, i Jelenu Dimitrijević, prvu violinu tuti Beogradske filharmonije.

Na istoj sednici razrešeni su i svi članovi Nadzornog odbora Beogradske filharmonije: Srđan Petrović, Tatjana B. Gostiljac i Saša Kulenović.

Umesto njih za predsednika ovog tela imenovan je Dejan Petrović, redovni profesor Fakulteta organizacionih nauka, dok su novi članovi Olivera Vučković, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada i Saša Kulenović, zamenik vođe grupe kontrabasa, Beogradska filharmonija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati