Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 04. 2021. 12:05 7

"Da li smo prodati? Ili smo previše dužni braći Kinezima?"

"Podsećamo da je Zorana Mihajlović ponosno najavila rešenje problema otpadnih voda koje kompanija "Zijin" pušta direktno u reku Pek, u kojoj je uporednim analizama potvrđena visoka koncentracija teških metala. Ističući revnost državnih institucija, posebno je istakla da je kompaniji "Zijin" dat rok do 30. aprila", rekla je Irena Živković, predsednica borskog odbora Stranke slobode i pravde.

U njenom otvorenom pismu, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

"Reagovali smo na ovu populističku izjavu i objasnili da nema nikakvog uporišta u realnosti, kao i da je tada iznet čitav niz neistina, počev od toga da je zbog zagađenja Peka zatvoren borski rudnik Jama koji niti je zatvoren niti može da zagađuje Pek. Ministarki smo takođe objasnili i da je jezero otpadnih voda ogromne površine, da se štetne materije dopremaju do Peka ogromnim cevima, da je nemoguće rešiti takve probleme za tako kratak rok, čak i da je istina da su državne institucije reagovale ovako drastično.

Ipak, čekao se i taj 30. april, da sve bude i potvrđeno.

Zorana Mihajlović i Irena Vujović pojavile su se zajedno i dale izjavu koja obiluje sa još mnogo praznih obećanja, a možemo je skraćeno opisati sa "Biće".

Odavno je jasno da su sve institucije Srbije neme i slepe na bilo koji problem koji proizvodi ova kineska kompanija, bilo da govorimo o nekad zlatnom Peku ili o vazduhu obogaćenom teškim metalima u Boru.

Ćute institucije Srbije i na kupoprodaju zemlje, kao i na kršenje radničkih prava od strane ove kompanije.

Tako i pomenute ministarke mogu samo da obećavaju, ali nikako da sprovode zakon.

Zašto? Da li smo okupirani? Prodati? Ili samo već previše dužni braći Kinezima?", pita se Irena Živković na kraju saopštenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati