Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

26. 04. 2021. 16:00 3

"Palma? Reakcija SNS-a pokazuje da im ovo odgovara"

Advokat i član predsedništva Narodne stranke Borivoje Borović kaže da je "zbunjujuće da u tužilačkoj istrazi koju je naručio Dragan Marković Palma", posle tvrdnji Marinike Tepić da je podvodio maloletnice i žene na žurkama u Jagodini, "imamo ponovo na neki način nadležno tužilaštvo u Jagodini", jer je Tepić danas dala svoj iskaz u Policijskoj upravi tog grada, iako je proces izmešten u Kraljevo, te bi trebalo da bude nadležna kraljevačka policija.


Dodaje da je trebalo da budu pozvani i svi osumnjičeni da daju izjave jer "ako se ove informacije vode na način kako je saopštila Tepić, onda se može raditi o teškom krivičnom delu - trgovini ljudima, ne znamo da li je bilo silovanja ili nije, za to ne može da bude nadležno osnovno tužilaštvo ili neka policijska stanica".

Smatra da je takvo krivično delo iz nadležnosti bilo kog višeg tužilaštva, a da su na osnovu informacija koje je Tepić iznela u javnost osumnjičeni trebalo da budu pozvani u Specijalno tužilaštvo u Beogradu.

- Ne slutim da ovo ide u dobrom pravcu… Nijedna istraga koja je imala javni karakter nije dobro sprovedena, to je nešto što se vodi kroz medije, ako je poligraf na sramotu svih pravnika postao dokazno sredstvo, to je onda izrugivanje pravde. Svi stručnjaci znaju da poligraf nema nikakvog pravnog značaja, nije dokazno sredstvo po Zakonu o krivičnom postupku. Pošto živimo u diktatorskom režimu, vrlo je jasno da se može uticati na ispitivače da dostavljaju unapred pitanja… - kaže Borović u N1.

Izmeštanje predmeta u Kraljevo – farsa

Izmeštanje predmeta iz Jagodine u Kraljevo ocenio je kao farsu i smatra da je to urađeno pod uticajem predmeta Marije Lukić protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, koji je izmešten u Kruševac, zbog sumnje da bi Jutka mogao da utiče na proces suđenja u Brusu.

- Radi se o klasičnim, podmuklim krivičnim delima, i ako je to tačno, ovo su slučajevi za pritvorski predmet, ne znam koji bi se običan čovek izvukao da ne bude brzo procesuiran da ne ponovi delo ili zbog uznemiravanja javnosti. Za sve ovo je kriva vlast, svi procesi su vođeni preko medija, videli smo omalovažavanje žrtvi, pritske na pravosuđe, koje očigledno nije nezavisno, tužilaštvo bi trebalo da bude bar samostalno - kaže Borović.

Ističe da "postoji ćutanje, postoje amateri iz SNS koji laički pljuju po svemu i svačemu, iskrivljeno tumače zakon".

A na pitanje da li je Marković Palma "pušten niz vodu", Borović je istakao:

- Pošto ima mnogo afera koje gađaju sam vrh vlasti, vrlo bi zgodno bilo da se stvori neki novi slučaj, da se okrene pažnja ka SPS i Markovićevoj stranci. Procenjujem, na osnovu reakcije SNS, da im ovo odgovara. Ali, ovaj način ponašanja i ponižavanje pravosuđa govori mi da su "pušteni niz vodu" - zaključio je Borović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati