Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 04. 2021. 20:26 11

Đilas u Cirihu: Pogodite jednu banku koja zaista radi (VIDEO)

Da li možete, kad pravite ove lažne papire sa mojim navodnim računima, da pogodite bar jednu banku koja zaista radi - upitao je lider SSP, Dragan Đilas, iz Ciriha. Naime, on je razotkrio laži režima Aleksandra Vučića da u Societe Generale banci u ovom švajcarskom gradu, ima račun sa 620 hiljada evra.

- Cirih, ovo je zgrada u kojoj se nalazi Societe Generale banka, za koju je objavljeno da u njoj kompanija, čiji sam ja vlasnik, ima račun na kome se nalazi 620 hiljada evra. Ovo je banka koja ne radi sa građanstvom, nema šaltere, nema ništa. U zgradi se nalaze kancelarije, pa ćemo sad poći da pogledamo kako to izgleda - započeo je Đilas svoje obraćanje javnosti u video poruci na Tviteru.

- Ali banka, kao što vidite, jasno piše da je zatvorena do 11. januara 2021. i dan danas ne radi, a ono što je zanimljivo, da ovaj papir koji je dokaz na navodnom računu je izdat 12. decembra 2020. Kao što možete da vidite, ova ekspozitura koja je data ovde sa jasnom adresom i svim podacima, nije apsolutno radila - nastavio je Đilas i dodao:

- Još jedna od besmislenih laži koje se lako dokazuju. A u konsultaciji sa našim pravnim zastupnicima ovde u Švajcarskoj, videćemo protiv koga kompanija Multicom Open, legalno osnovana u Švajcarskoj pre sedam godina, može da podnese prijavu i traži odštetu za sve laži poput ove ili laži da ima račun u Hongkongu ili bilo koje druge koje su se nedeljama objavljivale u Srbiji, a koje, naravno, danas više niko ne pominje - zaključio je lider SSP.Podsetimo, Aleksandar Vučić je još tokom svoje posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 10. do 12. marta, upitao lidera SSP da li ima račune na Mauricijusu i u Švajcarskoj, nakon čega je takozvana istraživačka ekipa „Večernjih novosti“ nekoliko dana kasnije krenula s opširnom pričom o detaljima Đilasovih računa širom sveta.

Đilas je sve te navode demantovao, najavivši, pritom, krivične prijave zbog falsifikata, ali predstavnici države su nastavili sa optužbama.

Lider SSP je krivične prijave podneo protiv Aleksandra Vučića, ministra finansija Siniše Malog, glavnog urednika "Večernjih novosti" Milorada Vučelića, novinarke "Večernjih novosti" Andrijane Nešić, kao i protiv šefice Informativne službe Srpske napredne stranke Vladanke Malović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati