Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 04. 2021. 13:22 74

Marinika Tepić: Podvođenje žena, devojaka i devojčica u Jagodini je svakodnevno (VIDEO)

"Danas želim da pozovem sve ljude, ne samo u Jagodini, nego u celoj Srbiji, da se okrenu oko sebe i da nam pomognu dodatnim iskazima, svedočenjima, bilo kao učesnicima, žrtvama ili svedocima, da konačno ovo sučeljavanje sa monstrumima iz vlasti otvorimo jednom za svagda", rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

- Videćete koliko su se izopačili monstrumi iz vlasti, koliko ne znaju više šta će sa sobom, pa rade stvari za koje sam bila ubeđena da radi samo mafija. Međutim, podvođenje devojaka, žena i devojčica ne idu samo uz mafiju. Danas znam da je podvođenje žena, devojaka i devojčica svakodnevno u Jagodini, u kojoj vlada Dragan Marković Palma. Ovo što ću vam danas predstaviti je monstruoznije od bilo kog napada i pljačke o kojoj sam do sada pričala - rekla je Tepić, nakon čega je bio pušteno jedno od svedočenja.

- Rešio sam da ispričam deo svog rada za Markovića, ne mogu reći gospodina jer on to nije. Radio sam u hotelu u Končarevu, koji je Markovićev. U tom hotelu nakon raznih žurki, pevale su naše "zvezde", putem Lux taksija dolazile su devojčice od 15, 16, 17 godina, što su devojčice za njega i ljude koji su njegovi koalicioni i poslovni partneri. Znalo se da posle takvih žurki devojčice idu sa njim ili njima. Uglavnom je to nakon napijanja devojčica. Pričali su im da im neće biti ništa i da će im biti okej, ali ništa tu nije okej, jer su te devojčice doživele traume. Verujem da je jedan čovek koji je govorio o pedofiliji mislio na njega - glasilo je svedočenje jednog od građana Jagodine, koji je dodao:

- U mnogim razgovorima koje sam vodi sa prijateljima, svi žive u strahu od Markovića. Roditelji pre gledaju da pošalju ćerke u inostranstvo ili van Jagodine, samo da budu daleko od svega. To je nešto što traje dugo. Nadam se da ćemo naterati, pre svega muškarce iz Jagodine da istupe i da stanu u odbranu svojih žena, ćerki, rođaka, jer jednostavno više ovako ne ide - između ostalog se navodi u ovom svedočenju.

Svedok podvođenja je istakao da je i njegova drugarica morala da prisustvuje žurkama u Jagodini, da bi nakon toga pobegla iz Jagodine i krila se od Dragana Markovića Palme.

- Moja drugarica, znači osoba koju lično poznajem, bila je jedna od njegovih hostesa, i to je bilo neke 2010, 2011. godine, dok je još Dačić bio ministar policije. Ona je pod pretnjom prisustvovala žurkama, njegov zamenik je slao preteće poruke da mora da prisustvuje tim žurkama, što sam ja lično pročitao. Nakon te novogodišnje žurke, po njenoj tvrdnji, devojčica od 15, 16 godina iz Beograda je otišla u apartmane u zgradi u kojoj se nalazi televizija Jagodina. Rekla je da je Marković bio go u sobi, a ona je napustila sobu, pa je devojčica ostala neko vreme u sobi. Možemo da pretpostavimo šta se desilo. Nakon toga je moja drugarica pobegla iz Jagodine i godinama se krila od Markovića.

Marinika Tepić je nekoliko sekundi zanemela od šoka nakon ovog svedočenja.

- Verujem da je jasno svima da, ako je ostalo, minimum morala i časti u Srbiji, Tužilaštvo nakon ovog ne sme da ćuti, a Vlada mora da padne. Ovo je razlog za pad svake Vlade, pogotovo što je Marković deo vlasti i vladajuće koalicije. Dragana Markovića Palmu ne štiti Marinika, već njegovi koalicioni partneri iz SNS i SPS. Kao što ste mogli da čujete, sve ovo traje 10 godina, svi to znaju. Neki iz Jagodine samo odmahnu rukom, kažu da je sve tačno, ali niko nije mogao da progovori. Vreme je da se sa ovim monstrumima iz vlasti suočimo i da oni ne budu neki koji drže moralne pridike i da se kriju iza ženske suknje preteći nekim prijavama žena protiv mene. Ovo je njihova slika i prilika.

Navela je potpredsednica Stranke slobode i pravde na kojim mestima je vršeno podvođenje devojaka, devojčica i žena u Jagodini.

- Obećala sam da ću reći o kojim se mestima radi. Čuli ste da se radi o hotelu "Alfa" u Končarevu. Ovaj hotel u ovom momentu ne radi, ali zato radi klub "Tigar" sa prenoćištem. Da stvar bude gora, ovaj klub "Tigar" sa apartmanima je deo javnog preduzeća u Jagodini i nalazi se između zoološkog vrta i šetališta "Potok". Ponoviću, podvođenja žena, devojčica i devojaka za sve znaju da je tačno, ali sada iz prve ruke vidimo svedočenje ljudi koji su radili za Markovića i koji su animirali roditelje.

Kako je istakla, strah devojaka, devojčica i žena u Jagodini je ogroman.

- Mnogi strepe da će završiti u nekom gepeku, da će biti bačeni niz liticu. Ali, ovo klupko se odmotava i moramo da idemo do kraja. Imamo ovde mnogo svedočenja ljudi, sasvim je dovoljno da reaguje Tužilaštvo, neko će zbog svega ovoga morati u zatvor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 74

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati