Društvo i ekonomija

[ Izvor: Danas ]

19. 04. 2021. 09:22 4

"Vučićeva piramida vlasti izgrađena na zastrašivanju"

Reditelj Janko Baljak ocenio je da su "najrazličitiji oblici nasilja priroda ovog režima", napominjući: "zar Vučićeva piramida vlasti nije izgrađena na zastrašivanju, ucenama i proizvodnji straha?".

- Postali smo društvo u kome su moralne vrednosti izokrenute pa je Srbija sigurna kuća na sve vrste nasilnika - rekao je Baljak za list Danas.

On je rekao da ukidanje presude optuženima za nasilje nad Borkom Stefanovićem i njegovim stranačkim kolegama, "nije obična abolicije nasilnika, već ruganje svima koji su na tim protestima aktivno učestvovali".

- Nije dovoljno da nasilje ostane nekažnjeno. Režim uvek ide korak dalje, potrebno je poniziti sve ljude koje su "krvave košulje" uznemirile i narugati se svoj onoj pokretnoj energiji koja se pre dve godine kotrljala ulicama srpskih gradova. To je ujedno i poruka za neke dubuće protestante o uzaludnosti svake pobune - rekao je Baljak i naglasio:

- Ako ćutimo na sigurne kuće za nasilnike, samo pokazujemo koliko se za samo dve godine snizio prag tolerancije na očigledno nasilje. Onda ne čudi što ohrabreni nasilnici nastavljaju da mašu štanglama.

Prema rečima reditelja, vlast je ljudima ogadila bavljenje politikom - "učinili su svojim nepočinstvima da je sramota biti političko biće".

- Zato politiku treba u velikom stilu vratiti tamo gde joj je mesto na ulice i trgove. Ako je ekologija nešto što trenutno najbolje ujedinjuje građanski bunt onda samo hrabro napred. A Ana Brnabić neka nastavi da izigrava Mariju Antoanetu - poručio je Baljak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati