Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: 021.rs ]

15. 04. 2021. 21:28 8

"Pukovnik Lalović bespravno koristi troiposoban stan"

Penzionisani pukovnik Gojko Lalović bespravno koristi troiposoban stan u Vespučijevoj ulici koji na osnovu pravosnažne sudske presude pripada Ministarstvu odbrane, saopštilo je to ministarstvo, nakon današnjeg pokušaja iseljenja porodice Lalović.

Kako navode u Ministarstvu odbrane, stan koji trenutno Lalović bespravno koristi mogao bi da bude dodeljen porodici vojnog lica koje na njega ima pravo ili bilo kom stambenom intresentu koji nema rešeno stambeno pitanje u skladu sa propisima o stambenom zbrinjavanju u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

- Postupak iseljenja Lalovića iz navedenog stana nije u nadležnosti Ministarstva odbrane, već je u nadležnosti javnog izvršitelja i sprovodi se po osnovu pravosnažne presude Trećeg osnovnog suda u Beogradu iz razloga što Lalović nije uplatio sredstva na koja se obavezao ugovorom. Naime, izjava o sopstvenom učešću od 58 procenata od vrednosti stana direktno je Laloviću omogućila značajno pomeranje na rang listi i dovela ga u poziciju da mu se dodeli troiposoban stan u Vespučijevoj ulici u naselju Bežanijska kosa.

Rešenje za troiposoban stan u Vespučijevoj ulici u Beogradu, kako iz ministarstva navode, doneto je 14. 10. 2005. godine kada je Lalović kao načelnik Prvog odseka Odeljenja za stambene poslove kreirao uslove za dodelu stanova iskoristivši ih u svom slučaju.

- Uslov za uvođenje u posed dodeljenog stana bila je upravo uplata 58 posto vrednosti stana, što imenovani nije učinio. S obzirom na to da nije ispunio obaveze iz Ugovora o regulisanju prava i obaveza u rešavanju stambenog pitanja učešćem ličnim sredstvima, navedeno rešenje o dodeli troiposobnog stana Stambena komisija je oglasila ništavnim još 12. novembra 2008. godine. Uprkos tome, Lalović se bespravno i samoinicijativno  uselio u predmetni stan - stoji u saopštenju.

Podsetimo, vojna policija i izvršitelji došli su jutros da prisilno isele porodicu Lalović iz stana u Beogradu, deseti put u nekoliko godina, saopštilo je Udruženje "Krov nad glavom".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati