Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Istmedia ]

14. 04. 2021. 09:38 7

Ministarka "zatvorila" rudnik u Boru, pa se tokom dana ispravljala

Izjava ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović, da je zbog zaštite životne sredine Ziđinu u Boru zatvoren rudnik "Jama", ispravljena je tokom jučerašnjeg dana nakon reakcije građana, koji su upućeni u dešavanja u tom rudniku.

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović na TV K1 je izjavila je da je zbog zaštite životne sredine Ziđinu u Boru zatvoren rudnik Jama, kao i da ta kompanija mora do 30. aprila potpuno da završi novo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda kako bi se reka Pek zaštitila od zagađenja.

Kasnije je na sajtu Ministarstva njena izjava ispravljena, piše Istmedia, i glasi "da je inspekcija zabranila radove na više rudarskih objekata u Boru, nakon kontrolnih pregleda u kojim je proveravano da li su ispoštovani raniji nalozi inspekcije". 

- Životna sredina i energetika rade zajedno, inspekcija je danonoćno na terenu, zabranili smo radove na više rudarskih objekata u rudniku Jama kompanije Ziđin, što znači da ne mogu da rade ništa bez odobrenja Ministarstva rudarstva i da moraju da imaju sve potvrde od Ministarstva životne sredine, kao i da imaju gotove projekte. Prošle godine su inspektori izašli, a radovi su nastavljeni kao da inspekcija nije bila. Zato je inspekcija izašla ponovo, zabranila radove u rudniku Jama i oni neće moći da budu nastavljeni sve dok se uradi sve ono što je naloženo - navedeno je na sajtu.

Na izjavu ministarke prethodno je reagovala predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Boru Irena Živković, koja je podsetila da je izgradnja ventilacionih okna završena, što je kineski investitor proslavio vatrometom.

- Nakon reakcije Borana i Majdanpečana, kao i saopštenja SSP Bor, sporna izjava izmenjena na sajtu ministarstva. Ima li pilota u avionu - upitala je Živkovićeva. 

Možda bi za nas bilo više nade, kada bi vlast osluškivala građane, a ne donosila paušalne zaključke. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati