BURA U TUŽILAŠTVU! Dolovac zbrinula sve bivše članove Državnog veća tužilaca | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 04. 2021. 07:01 22

BURA U TUŽILAŠTVU! Dolovac zbrinula sve bivše članove Državnog veća tužilaca

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, koja se ne oglašava i ne ispituje afere Krušik, Telekom, Jovanjica, braću Ane Brnabić i Darije Kisić i mnoge druge, za vernost njoj lično i Aleksandru Vučiću na volšeban način je finansijski zbrinula i unapredila sve bivše članove Državnog veća tužilaca (DVT) iz redova tužilaca kojima je nedavno istekao mandat.

Zagorka Dolovac je ponovo iskoristila rupu u zakonu. Nastavila je sa neverovatnom praksom da bez raspisanog konkursa, na koji bi se mogli javiti svi tužioci i zamenici, ona, diskrecionom odlukom, donosi rešenja da svoje omiljene tužioce zbog navodne potrebe službe, privremeno šalje u tužilaštva više ingerencije na mnogo bolje plaćene pozicije.

Tako su bivši članovi DVT Radovan Lazić i Svetlana Nenadić zbog odanosti na osnovu "povećanog obima posla" nagrađeni pozicijama zamenika tužilaca u Tužilaštvu za ratne zločine sa platama od oko 300.000 dinara?! Bilo bi pristojno da Dolovac javnosti objasni kakav je to povećani obim poslova kada već 21 godinu nema ratova ni u zemlji niti u okruženju, i kada većina zamenika tužilaca u ovom Tužilaštvu, logično, nema ni jedan jedini predmet u radu. Šta će to građjani dodatno sredstvima iz budžeta da plaćaju? Zanimljivo je da je upravo Lazić svojevremeno davao izjave u medijima protiv ovakve prakse Zagorke Dolovac.

Istovremeno, i Svetlana Nenadić prelazi na isto mesto da se bavi nekakvim ratnim zločinima, iako je do sada radila u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu gde su najteža dela koja se procesuiraju teške krađe.

Neverovatno je i da je Dolovac direktno u Republičko javno tužilaštvo na mesto zamenika diskreciono uputila bivšu članicu DVT, svoju ličnu prijateljicu Tanju Lagumdžiju, koju je dugo držala na mestu Višeg tužioca u Subotici.

Potom ju je premestila u Novi Sad. Sličan slučaj je i sa Sandrom Kulezić, koja je zbog nesavesnog rada razrešena funkcije Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, pa je potom radila u ministarstvu građevine i urbanizma, nakon čega je ponovo vraćena u tužilaštvo u Šabac na mesto zamenika. Ni to nije bilo dovoljno, nego postaje član DVT što je šokiralo kompletnu struku. I na kraju, sa pozicije zamenika u osnovnom tužilaštvu, ni manje ni više, diskreciono od strane Dolovac sada preskače sve tužilačke stepenice i biva upućena za zamenika u RJT. Za one koji ne poznaju pravosudni sistem i rad tužilaštava, to je kao kada bi neko iz prve srpske lige prešao direktno u Mančester junajted! I tu nije kraj.

Stanislav Dukić, dugodišnji malo poznati kraljevački advokat, koji je svojevremeno obavljao funkciju Višeg tužioca u Novom Pazaru, ni manje ni više, prelazi na mesto zamenika u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i na funkciju člana Državnog veća tužilaca (DVT). Pred prestanak mandata u DVT Dolovac ga časti upućivanjem na zameničko mesto u Apelaciono tužilaštvo u Beogradu iako je morala biti upoznata sa njegovim brojnim aferama o kojima su pisali čak i režimski mediji. Upravo režimski mediji pisali su o glamuroznoj proslavi njegovog rođendana u hotelu "Šumadija" na kojoj su bila prisutna bezbednosno interesantna lica iz Novog Pazara što je drugo, lepo upakovano ime za kriminalce zbog čega je čak pokrenut i postupak za njegovo razrešenje.

Posle svih ovih detalja, čini se da svima mora biti jasno gde je srpsko Tužilaštvo, zašto se ne otvaraju slučajevi visoke korupcije ljudi iz vrha vlasti i na kraju, zašto se ne zatvara nijedno jedino poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom koja traži vladavinu prava i razrešenje afera samog vrha vlasti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Novi igrač

Zoran Živković [10.05.2021.]


Video dana

Pametan čovek

Anketa

Koje drvo najviše volite?

Rezultati