Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 04. 2021. 07:01 22

BURA U TUŽILAŠTVU! Dolovac zbrinula sve bivše članove Državnog veća tužilaca

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, koja se ne oglašava i ne ispituje afere Krušik, Telekom, Jovanjica, braću Ane Brnabić i Darije Kisić i mnoge druge, za vernost njoj lično i Aleksandru Vučiću na volšeban način je finansijski zbrinula i unapredila sve bivše članove Državnog veća tužilaca (DVT) iz redova tužilaca kojima je nedavno istekao mandat.

Zagorka Dolovac je ponovo iskoristila rupu u zakonu. Nastavila je sa neverovatnom praksom da bez raspisanog konkursa, na koji bi se mogli javiti svi tužioci i zamenici, ona, diskrecionom odlukom, donosi rešenja da svoje omiljene tužioce zbog navodne potrebe službe, privremeno šalje u tužilaštva više ingerencije na mnogo bolje plaćene pozicije.

Tako su bivši članovi DVT Radovan Lazić i Svetlana Nenadić zbog odanosti na osnovu "povećanog obima posla" nagrađeni pozicijama zamenika tužilaca u Tužilaštvu za ratne zločine sa platama od oko 300.000 dinara?! Bilo bi pristojno da Dolovac javnosti objasni kakav je to povećani obim poslova kada već 21 godinu nema ratova ni u zemlji niti u okruženju, i kada većina zamenika tužilaca u ovom Tužilaštvu, logično, nema ni jedan jedini predmet u radu. Šta će to građjani dodatno sredstvima iz budžeta da plaćaju? Zanimljivo je da je upravo Lazić svojevremeno davao izjave u medijima protiv ovakve prakse Zagorke Dolovac.

Istovremeno, i Svetlana Nenadić prelazi na isto mesto da se bavi nekakvim ratnim zločinima, iako je do sada radila u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu gde su najteža dela koja se procesuiraju teške krađe.

Neverovatno je i da je Dolovac direktno u Republičko javno tužilaštvo na mesto zamenika diskreciono uputila bivšu članicu DVT, svoju ličnu prijateljicu Tanju Lagumdžiju, koju je dugo držala na mestu Višeg tužioca u Subotici.

Potom ju je premestila u Novi Sad. Sličan slučaj je i sa Sandrom Kulezić, koja je zbog nesavesnog rada razrešena funkcije Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, pa je potom radila u ministarstvu građevine i urbanizma, nakon čega je ponovo vraćena u tužilaštvo u Šabac na mesto zamenika. Ni to nije bilo dovoljno, nego postaje član DVT što je šokiralo kompletnu struku. I na kraju, sa pozicije zamenika u osnovnom tužilaštvu, ni manje ni više, diskreciono od strane Dolovac sada preskače sve tužilačke stepenice i biva upućena za zamenika u RJT. Za one koji ne poznaju pravosudni sistem i rad tužilaštava, to je kao kada bi neko iz prve srpske lige prešao direktno u Mančester junajted! I tu nije kraj.

Stanislav Dukić, dugodišnji malo poznati kraljevački advokat, koji je svojevremeno obavljao funkciju Višeg tužioca u Novom Pazaru, ni manje ni više, prelazi na mesto zamenika u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i na funkciju člana Državnog veća tužilaca (DVT). Pred prestanak mandata u DVT Dolovac ga časti upućivanjem na zameničko mesto u Apelaciono tužilaštvo u Beogradu iako je morala biti upoznata sa njegovim brojnim aferama o kojima su pisali čak i režimski mediji. Upravo režimski mediji pisali su o glamuroznoj proslavi njegovog rođendana u hotelu "Šumadija" na kojoj su bila prisutna bezbednosno interesantna lica iz Novog Pazara što je drugo, lepo upakovano ime za kriminalce zbog čega je čak pokrenut i postupak za njegovo razrešenje.

Posle svih ovih detalja, čini se da svima mora biti jasno gde je srpsko Tužilaštvo, zašto se ne otvaraju slučajevi visoke korupcije ljudi iz vrha vlasti i na kraju, zašto se ne zatvara nijedno jedino poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom koja traži vladavinu prava i razrešenje afera samog vrha vlasti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati