Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

11. 04. 2021. 20:32 4

SNS ruši objekat na Kopaoniku 4 godine, on i dalje "odoleva"

Simbol nelegalne gradnje na Kopaoniku objekat od 1.000 kvadrata vlast ruši već četiri godine. Kada je prošlog novembra već bilo izvesno da će rušenje biti obavljeno, objekat je samo smanjen i adaptiran. Državni vrh je nekoliko godina javnosti obećavao rušenje koje se očigledno neće nikada dogoditi.


Rušenje su prethodnih godina svi obećavali, pre svega tadašnja ministarka građevine Zorana Mihajlović, ali je tražila pomoć ministra policije Nebojše Stefanovića, piše N1.

- Uopšte nije u pitanju da li je objekat na Pančićevom vrhu ili u centru Beograda, uvek smo tražili asistenciju policije - rekla je u januaru 2019. godine Zorana Mihajlović.

Zatim se oglasila i u avgustu iste godine: "Ministarstvo građevinarstva neće izaći samo da ruši ni jedan objekat, bez potrebne pomoći i podrške policije, jer to nikada do sada nismo radili".

- Čuli ste ministra policije. On je rekao da će se to u najskorijem roku desiti, da neće ostati ni kamen na kamenu - dodala je Mihajlović.

I tačno tako je obećavao Nebojša Stefanović, jer je kako je tada govorio, nesporno da je objekat nelegalan.

- Ja mogu da vam kaže da će taj objekat do poslednje cigle biti srušen. Neće ostati trunčica od njega - poručivao je Stefanović.

Od ovog obećanja prošlo je skoro dve godine, a na Pančićevom vrhu i dalje ima nelegalnog betona, mnogo više od trunčice. Ceo proces pratila je i premijerka Srbije koja je prvo pitala.

- Šta tačno želite, da ja uradim sada da otem tamo sa čekićem i da počnem da rušim - upitala je premijerka Brnabić.

A zatim je kratko odgovarala na pitanja šta se dešava pa je potrebno godinu dana za rušenje.

- Objekat će biti srušen - naglasila je ona u maju 2019. godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je javnosti da je objekat sagradio "neko blizak Srpskoj naprednoj stranci".

- Pošto ja vidim da je važno nekima u Vladi, a nekima u medijima da kažu kako to ne sme zato što to drži neko blizak SNS-u. Opet ste se prevarili i opet nećete reći "izvinite", kada budete videli da se odluke nadležnih organa budu provodile u delo - napomenuo je Vučić u avgustu 2018. godine.

Odluke nadležnih organa bile su rušenje. Nakon tri godine na Pančićevom vrhu, ne vidi se da su one sprovedeno u delo.

U papirima vlasnica objekta na Pančićevom vrhu je Snežana Mitković iz Smedereva, ali BIRN je objekat doveo u vezu sa Zoranom Milojevićem Zeljom, koji je funkcioner SNS-a.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati