Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 04. 2021. 18:09 16

"IMA NAS PUNO": Teško je nabrojati sve zbog čega smo se digli! (VIDEO)

Protest za očuvanje životne sredine pod nazivom "Ekološki ustanak", koji je održan danas u Beogradu, okupio je veliki broj građana koji su složni u stavu da je pitanje ekologije jedno od najbitnijih u ovom trenutku.

Na hiljade građana okupilo se ispred Skupštine kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog katastrofalnog stanja u zemlji kada je u pitanju briga o životnoj sredini.

Okupljenima su se sa bine, između ostalih, obratili aktivista pokreta „Odbranimo reke Stare planine“ Aleksandar Jovanović Ćuta, pesnik Ljubivoje Ršumović, frotmen grupe "Partibrejkers" Zoran Kostić Cane, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić, kao i profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković...Svi oni su imali jasnu poruku - da je pitanje ekološke svesti i akcije jedno od najbitnijih u ovom trenutku.

Građana su jasni u nameri da podrže napore ekoloških aktivista. 

- Teško je nabrojati zbog čega sam sve ovde. Mnogo razloga ima. Prvo i osnovno bi bilo: hajde da zakone koje imamo poštujemo. Mnogo stvari se jako dug period rade kako ne bi trebalo. Ovde smo da pokažemo da nas ima puno, da nam nije važno ko je kako politički orijentisan, važna nam je naša životna sredina i želimo da je zaštitimo na način koji možemo i umemo - rekla je za naš portal Dragana Katić iz organizacije "Trash Hero".- Da podržim ovu akciju osvešćivanja srpskog naroda - jasna je bila jedna od učesnica protesta.

- Zato što smatram da je zagađenje zaista ogroman problem i da nam je zdravlje najbitnije. To bi trebalo da se reši - mogli smo da čujemo od još jedne učesnice današnjeg okupljanja.

- Ovde sam zato što mislim da je ovo jedan od najvažnijih pitanja i za našu decu i uopšte za opstanak. Ima mnogo problema i mnogo pitanja nerešenih koji čekaju, ali ovo je zaista nešto što ima prioritet. Pokazalo se i sa ovom koronom koliko je važno imati zdravu prirodu. Gradovi su uglavnom zagađeni, pa bar ta priroda da nam ostane sačuvana - rekla nam je prisutna građanka.

Narod je skandirao ispred Skupštine "lopovi, lopovi", "ko ne skače taj je Vučić", dok se u to vreme predsednik države sunčao na Beogradu na vodi i ručao sa Anom Brnabić i Sinišom Malim.

Prijatno!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati