"Romi posebno pogođeni siromaštvom" | Društvo i ekonomija | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 04. 2021. 17:59 0

"Romi posebno pogođeni siromaštvom"

"Kako romska kultura prožima svaku zajednicu, posebna pažnja mora biti usmerena ka podizanju svesti i ka svim onim problemima sa kojima se suočava romska populacija", navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde Požarevac.

Na današnji dan obeležava se Svetski dan Roma, a iz Stranke slobode i pravde poručuju da je u ovom trenutku manjak demokratskih vrednosti očigledan u našoj zemlji.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:"Danas kada je u fokusu naših života borba sa virusom, još bolje i više uviđamo koliko demokratskih vrednosti nedostaje u Srbiji, kako je ova etička zajednica marginalizovana i kako je zanemarivanje u pandemiji uočljivije više nego ikada. Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Požarevcu svojim lokalnim programom postavio je kao jedan od ciljeva, da se jednako posveti pažnja brigama, nedoumicama, te potrebama Romkinja i Roma na teritoriji grada Požarevca.

Oblast zdravstva kao prva karika koja vodi ka zdravom društvu obuhvata zdravstvenu politiku koja će pružiti i biti izvor pravih informacija u vezi sa zdravstvenom zaštitom, organizujući i edukativne radionice o pravima na zdravstvenu zaštitu, o preventivnim pregledima na nivou grada Požarevca, Gradske opštine Kostolac i ostalih naselja.Oblast obrazovanja će u najvećem delu romskoj populaciji omogućiti uključivanje na višem nivou u obrazovni sistem jer bi se tako potpomogla integracija uz smanjenje siromaštva i posledica siromaštva u kategoriji ovog dela stanovništva. Zapošljavanje zauzima važno strateško mesto u borbi protiv siromaštva kojom je nedvosmisleno posebno pogođena romska populacija te će određene smernice ka uspešnosti sprovođenja politike zapošljavanja, održivosti i ulaganja biti vidljivi i trajati u perspektivi.

Naša zajednica mora da teži društvu bez diskriminacija, te se otuda predstavljenim Planom Stranke slobode i pravde za dan posle smene režima svim starijim licima od 65 godina koji nemaju primanja garantuje pomoć od 100 evra mesečno. Sigurnost je na prvom mestu a cilj je da se zajedno razvijamo, učimo jedni od drugih i postanemo bolje mesto za život svih naših sugrađana".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Bon voyage

Zoran Živković [14.05.2021.]


Video dana

Žene u Brazilu

Anketa

Koje drvo najviše volite?

Rezultati