Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: RTS ]

03. 04. 2021. 16:31 6

Samo se priča o otvaranju restorana, a šta je sa ŠKOLAMA?!

Onlajn nastava stvara mnogo rupa, to utiče na mentalno zdravlje dece, izgubili su rutinu, radne navike, oni nisu u ravnopravnom položaju, nije škola samo sednemo i učimo - izjavila je danas poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković gostujući na RTS.

Smatra da treba pričati o tome kako da se deca što pre vrate u škole, kako da se dalje odvija sistem obrazovanja, to je mnogim roditeljima teško.

- Iskreno mislim da smo preuranili sa tom pričom, smeta mi to da je glavna stvar kako ćemo ući u restoran, evo sada će lepo vreme, ne moramo da uđemo, malo preterujemo u svemu tome, ne vodeći računa o suštini - kaže Brankica Janković za RTS.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti smatra da je preuranjeno za predloge da u ugostiteljske objekte mogu da ulaze samo vakcinisani i da joj smeta to što je glavna stvar kako ćemo ući u restoran, a ne šta je sa školom.

Brankica Janković je istakla da je naslov koji svima treba taj "da vakcina radi".

 - Svima nama u izazovnom vremenu, kada imamo pretnju po naše zdravlje, suočavamo sa teškom zdravstvenom krizom, potrebna je dobra energija, vest, vibracija, u tom smislu važno je da imamo naučno istraživanje da sve ovo ima smisla - rekla je Jankovićeva.

Ukazuje da je vest koja je obeležila čitavu nedelju, naša pomoć susedima, jer je ta pomoć bez obzira na veru, pol, naciju, jezik snažna poruka koja nam svima treba u ovom trenutku.

- Sprovodili smo proces vakcinacije bez ikakve diskriminacije. Svi naši građani su imali jednaku dostupnost vakcina, jedina mana na početku procesa što mnogi ljudi nemaju pristup savremenim uređajima, stariji građani kažu da to ne mogu da savladaju, ne mogu da se prijavljuju na e-upravu, ispravljeno je i omogućeno svima da vakcina bude dostupna pod jednakim uslovima - istakla je poverenica.

Jankovićeva kaže da se daje previše prostora ljudima koji su nekompetentni da pričaju da vakcina ne radi, da je neko od toga umro. S druge strane smatra da su afirmativne mere stimulacije u redu.

- Nije u redu uslovljavanje vakcinisanja ostvarivanjem nekog prava, nakog prava pred organima javne vlasti. Ako biste nekog uslovljavali sa pravnog aspekta nije u redu - izričita je Jankovićeva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati