Društvo i ekonomija

[ Izvor: NIN ]

09. 04. 2021. 06:00 32

Novi Nebojša iz Beograda čuva Vučića da ga ne "ubiju"

Mladi Janko Langura svoje skupštinske diskusije završava klicanjem "pristojnoj Srbiji“, a omiljena tema mu je optužba kritičara vlasti da nameravaju da ubiju Aleksandra Vučića. Ako je tačna tvrdnja da tamo gde ima volje, ima i načina, onda za mladog naprednjačkog poslanika Janka Languru nije sve izgubljeno - uprkos svim naopakim lekcijama koje je do sada naučio.

Langura, naime, svoje govore završava pokličom "živela pristojna Srbija“, iz čega se može zaključiti da bi ambiciozni mladić sa 155. mesta na listi poslaničkih kandidata SNS-a voleo da i sam pripada pristojnom svetu. A pošto je zaista mlad (rođen 1994), ima dovoljno vremena da svoju želju ostvari – za početak, potrebno je da u parlamentu prestane da se bavi isključivo stranačkom propagandom na najbrutalniji način i počne da, uz bar minimalan stepen odgovornosti, raspravlja o temama skupštinskih zasedanja. Za šta i dobija novac iz džepova svih nas.

Osim godine i mesta rođenja (Gornji Milanovac), u zvaničnoj Langurinoj biografiji stoji još i podatak da je po zanimanju "diplomirani ekonomista". Zahvaljujući društvenim mrežama dobili smo i informacije koje bolje objašnjavaju njegove poslaničke nastupe: postoje, naime, brojne fotografije mladog Langure u publici televizijskih studija u kojima gostuje Aleksandar Vučić, što govori o njegovoj agilnosti i pouzdanosti koje su ga kvalifikovale za boravak u neposrednoj blizini velikog vođe. Mnogi su uvereni da je, kao nekada Nebojša iz Beograda, u nedelju glumio telefonsku publiku u Utisku nedelje, gde je ponovio naprednjački arsenal optužbi protiv Dragana Đilasa.

Ali, postoje i fotografije Langure na protestima protiv Vučića, prošlog jula u Beogradu. Tu "nelogičnost“ tviteraši su objašnjavali pretpostavkom o specijalnom zadatku izazivanja nereda, kako bi se, potom, demonstranti optužili za nasilno ponašanje. I lako bi se moglo desiti da su u pravu.

Verzija koja Languru definiše kao čoveka za razne specijalne zadatke mogla je biti opovrgnuta da je mladi naprednjački aktivista snosio političke posledice zbog prisustva na protestima - što se nije desilo. Ali je zato stiglo mnogo drugih pokazatelja da je reč o osobi koja se, pri izboru sredstava za ostvarenje cilja, ne opterećuje ni činjenicama ni obzirima.

Odatle i već izgrađeni imidž poslanika koji svoje skupštinsko vreme gotovo da uopšte ne troši na "trivije“ poput tema dnevnog reda, već se u potpunosti posvećuje učvršćivanju bedema Vučićeve moći. U jakoj konkurenciji poslanika koji, u napadima na opoziciju brutalno gaze svaku logiku i zdrav razum, Langura se ističe lakoćom sa kojom opozicione lidere optužuje za nameru da ubiju Vučića. I ponavlja to toliko puta da se ne može govoriti ni o kakvoj "metafori“ koja je pogrešno protumačena ili preterivanju koje se slučajno „omaklo“ u žaru političke borbe.

- Srbija je napokon postala zemlja koja se ceni u svetu. Samim tim iz tog razloga Aleksandar Vučić danas uživa poverenje više od dva miliona građana, a to je ono o čemu tajkun Dragan Đilas može samo da sanja. Iz tog razloga, pretpostavljam, i dolazi poziv na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića od strane Đilasovog poslušnika Sergeja Trifunovića, koji je, u tom trenutku, svi mi dobro znamo, verovatno bio pod dejstvom nekih jakih opojnih droga - govorio je Langura na sednici 10. novembra prošle godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati