Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 03. 2021. 21:57 37

Lečić Danijeli: Reci istinu, pusti ceo snimak (VIDEO)

Domaću javnost uzburkala je optužba glumice Danijele Štajnfeld da ju je silovao glumac i kolega Branislav Lečić, koji se ponovo oglasio, ovoga puta putem video snimka, te je poručio glumici da "kaže istinu i pusti ceo snimak".

Lečić se prethodno oglasio i istakao da su optužbe "najgnusnija laž", a sada je objavio i 16-minutni video u kojem je otkrio da je dobio poziv od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da u petak da iskaz povodom ovih optužbi, kao i da je pozvan u svojstvu "građanina, a ne optuženog".

- Snimam ovaj video sa željom da se obratim javnosti Srbije zbog svega što se dešava zadnjih dana - rekao je Lečić na samom početku video snimka i dodao:

- Dobio sam poziv od Tužilaštva i moj odlazak tamo će biti u petak. Osetio sam da sam ja u medijima već osuđen. Da svi misle ili počinju da misle da sam ja silovatelj, monstrum, nasilnik, predator, podlac, licemer, je l' eto sposoban je za takav čin koji se zove silovanje žene. Možda će sutra to biti i neki muškarac, možda će se sutra desiti da sam silovao i decu. Svaki čovek kome se ovakva stvar desi mora ozbiljno da se zapita za sebe i društvo oko sebe. Ova izjava me je mnogo povredila, kao i ljude koji su oko mene i koje volim - rekao je Lečić i istakao da "u ovom slučaju neko od nas govori istinu, a neko laž".

Glumac se potom direktno obratio Danijeli Štajnfeld:

- Danijela, ako sam te ikad u bilo kom trenutku, u bilo kom potezu ili nekoj misli ili možda slučajno gestom ili namernim gestom uvredio, povredio, ponizio... I ako sam bilo koju ženu na takav način uvredio da je ona stekla utisak da sam agresivac ili predator, onda se duboko i iskreno izvinjavam. Ja u svom životu nemam potrebu da se pravdam, ali meni su žene inspiracija za život. One su i moj izazov i moja mašta i moja inspiracija. I uvek sam kroz život voleo žene, štitio žene i nikada nisam bio prema njima agresivan. Reci istinu Danijela - samo smo bili partneri u poslu. Ali, kao što u predstavi nije bilo realizacije našeg seksualnog odnosa, jer je tvoj lik bio zaljubljen u mog, nije se to desilo ni u životu - rekao je Lečić i zaključio:

- Sa Danijelom nikada nisam imao ni ljubacni odnos, ni seksualni, a pogotovo nije bilo silovanja. Stoga pozivam Danijelu da objavi audio snimak razgovora u celini - istakao je Lečić.

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld rekla je Višem javnom tužilaštvu da je glumac Branislav Lečić misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao. Internet je bio preplavljen porukama podrške, ali bilo je i onih, poput Eve Ras, koji su smatrali da je prerano govoriti da je Lečić kriv.

Nakon što je vest odjeknula, isplivao je i snimak razgovora koji se, prema navodima "Insajdera", desio između Danijele Štajnfeld i Lečića, nekoliko godina nakon što se napad desio.

Mirjana Karanović je potom stala na stranu mlađe koleginice i odbila da glumi u predstavi sa Lečićem u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Rekla je danas da je htela i da okrene kolegu, ali da je onda "čula njegov glas na snimku".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 37

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati