Društvo i ekonomija

[ Izvor: Telegraf.rs ]

23. 03. 2021. 14:08 13

Ministar: Deca iz Blaca biće poslata kod druge bake

Deca neće biti premeštena ni u hraniteljsku porodicu niti u dečji dom, kao što se plasiranju priče, već u drugo porodično okruženje, bliskog člana porodice, tačnije kod druge bake, one koja je rodila njihovu pokojnu majku - izjavio je Ratko Dmitrović, ministar za brigu o porodici i demografiju.

- Slučaj dece Dačević rešava se i biće rešen u njihovom interesu. Sve što nadležne institucije preduzimaju ima cilja da deca dobiju odgoj, odrastanje i obrazovanje kao i njihovi vršnjaci. Neprimerena intervencija radnika Centra za socijalni rad iz Blaca, prilikom izvršenja odluka od strane nadležnih, stručnih službi, biće sankcionisana - kaže za Telegraf.rs Ratko Dmitrović, ministar za brigu o porodici i demografiju.

Međutim, kako dalje navodi, to, istovremeno, ne znači da će se odustati od realizacije onoga što je ocenjeno kao najbolje za budućnost dece, a radi se o izmeštanju dečaka (14) i njegove sestre (10) iz sadašnje sredine.

- To su dva nivoa posmatranja ovog slučaja. Jedan je, dakle, loš, zbog pogrešne, neprivremene realizacije i povlači odgovornost, a drugi je stručan, utemeljen i donet je kao privremeno rešenje. Naglašavam da deca neće biti premeštena ni u hraniteljsku porodicu niti u dečji dom, kao što se plasiranju priče, već u drugo porodično okruženje, bliskog člana porodice, tačnije kod druge bake, one koja je rodila njihovu pokojnu majku - ističe Dmitrović.

On naglašava još jednom da se sve što se od strane nadležnih institucija čini u slučaju dece porodice Dačević, čini za njihovo dobro.

Inače, Ljiljanu Dačević (59) iz Suvog dola, kojoj su u petak nasilno radnice Centra za socijalni rad u Blacu pokušale da oduzmu unučiće, zastupaće čak 55 advokata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati