Društvo i ekonomija

Direktno.rs

20. 03. 2021. 09:25 15

Kokezinoj mreži još 200 miliona iz budžeta dok traje Vučićeva predstava o "raskrinkavanju"

Dok traje Vučićeva predstava o raskrinkavanju Belivuk klana, kako bi zataškao svoju spregu sa ovim kriminalcima, dok traje predstava i o raskrinkavanju Kokezine "carinske mafije" i povezanosti istog Kokeze sa Belivuk klanom, Kokezina mreža je debelo nagrađena milionskim iznosima novca građana naravno - piše u saoopštenjuj Stranke slobode i pravde.

Njihovo pismo prenosimo u celosti:

Naime, pre dva dana je Grad Beograd dodelio firmi Prointer sistem više od 50 miliona dinara Beograđana za konsultantske usluge, a Milorad Grčić je preko EPS-a, uvek široke ruke kada deli novac građana, dodelio čak 143 miliona dinara pre samo dva i po meseca za održavanje baze poslovnih partnera.

Osnovane sumnje da iza kompanije Prointer stoji Slaviša Kokeza, a iza njega zapravo Andrej Vučić za izvlačenje para, povezuju se naglim procvatom ove firme od dolaska SNS na vlast, kada je i registrovana. Njen donedavno formalni vlasnik bio Slobodan Kvrgić, a poslovna veza između Kvrgica i Kokeze dokazana je više puta.

Kvrgić je do pre 10 dana bio direktor u Kokezinoj firmi Senior team, koju je brže bolje napustio 9. marta 2021. Tog dana je Agenciji za privredne registre podnet zahtev za brisanje sa funkcije direktora, verovatno u nameri da prikriju i taj trag nakon privođenja Kokeze 28. februara. Međutim, pre toga je, shodno ovim dokumentima, najpre obezbeđena "nagrada" iz EPS-a uoči i iz Grada Beograda posle predstave sa Kokezom, a onda je usledila izmena upravljačkih organa u APR-u.

Kokezu i Kvrgića inače povezuje i neobična prodaja fabrike nameštaja Eurosalon, kada Kokeza prvo kupuje od Kvrgića Eurosalon 2014. po ceni od 191.000 evra, da bi dve godine kasnije Kokeza prodao Eurosalon nazad Kvrgiću - ali za pet puta veću cenu od 915.000 evra.

Prointer je upao u oči javnosti zbog više stotina tenera koje dobija od državnih organa i preduzeća, a samo 2016. dobija poslove na najmanje 150 tendera za državu.

Kvrgić je bio vlasnik Prointera do početka 2020, kada firma menja naziv u Proret. Vlasnik ove "nove" firme, ali pod istim matičnim brojem, postaje Ljubiša Stanić, koji je bio direktor Eurosalon fabrike i firme Alti, u koji je Kokezin Kvrgić takođe ušao u vlasništvo preko kompanije Prointer - stoji na kraju saopštenja Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati