Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 03. 2021. 22:27 6

Devojka koja je optužila firmu za mobing, dala otkaz na Osmi mart

Jovana Bakula, devojka koja je dospela u žižu javnosti nakon što je progovorila o lošim uslovima za rad u firmi P.S. Fashion iz Čačka, i to u uključenju uživo, dok je u ime kompanije primala nagradu za svoj rad, dala je otkaz baš na Osmi mart.

Ovim povodom Jovana je na Instagramu napisala prvu poruku od kako se ceo slučaj zahuktao pre više od mesec dana, a njen status prenosimo u celosti:

- Dugo ne vjerujem u slučajnosti. Nisam slučajno baš danas dala otkaz i zakoračila u slobodu. Korak po korak, mostom, kao da je njujorški, prateći stope više od 100 žena koje su ostavile svoje živote 1911. baš u tekstilnoj industriji.

Život jeste posao. Broj sati provedenih na poslu nerjetko je duplo veći od broja sati preostalih za slobodno vrijeme. Posao jesu emocije. Da nije tako niko ne bi volio petak, a mrzio ponedjeljak. Otkaz je moj način da se izborim za njihovu jednakost.
Redovna plata i ugovor nisu benefiti, nego prava i obaveze. Platu ne dobijamo, nego zarađujemo, a biti plaćen, ne znači biti i srećan. Uspješan poslodavac ima baš takve zaposlene, srećne, podrazumijeva se naravno i adekvatno plaćene iznosom daleko iznad minimalca sa kojim zaposleni plešu na rubu siromaštva.

Neuspješan zakon o sprječavanju zlostavljanja na radu i dosadašnja praksa kažu da su kazne tako male, a žrtve tako velike da ih svo cvijeće ovog marta ne može pokriti. Mnogo više od cvijeća će nam trebati da pomirimo te petke i ponedjeljke u nama.
Nakon oko 300.000 pregleda moje izjave, desetine hiljada lajkova, podjela i komentara, rekla bih da za to ‘mnogo više’ ima nade. Nakon zagrljaja, osmijeha i suza mojih kolega koji su me ispratili danas, sigurna sam u to. Hvala vam svima, razlog ste širokog osmijeha i osjećaja ponosa u meni. Srećan 8. mart žene - napisala je Bakula.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati