Društvo i ekonomija

Direktno.rs

07. 03. 2021. 12:17 2

"Slikama ubijenih maskiraju stranačke sukobe"

Sinoćna konferencija za štampu, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, rezultat je nastavka neustavnog postupanja predsednika Republike, ovoga puta s ciljem maskiranja stranačkih sukoba i prikrivanja veze državnog vrha i kriminalnih grupa - kaže se u saopštenju Pokreta za preokret.

- Predsednik Republike Aleksandar Vučić meša se i ovaj put u sudski postupak usmeravajući krivicu na jedan deo kriminalne grupe, uporedo prikrivajući svoje i učešće ostalih struktura SNS-a u stvaranju te i drugih kriminalnih grupa. Sve sa ciljem održavanja na vlasti i finansijske koristi. Postavlja se pitanje odakle predsedniku republike slike masakriranih osoba i da li je ovo novo uplitanje u istragu kao u slučaju tragedije Stanike Gligorijević na naplatnoj rampi Doljevac, u koju su bile umešane osobe iz vrha SNS-a.

Jasno je da direktno mešanje u istragu predsednika držav usmerava istragu i da postoji opasnost da će iz nje biti izuzeti svi delovi koji vode do državnog vrha. To pokazuje i činjenica da se istražuje samo period posle 2019. godine, kada je, očito, došlo do “nesporazuma” Aleksandra Vučića i tog dela režima. Zapanjuje činjenica da se Aleksandar Vučić oglušio u izričiti zahtev porodica ubijenih da se njihova masakrirana tela ne prikazuju javno.
Zgrada Predsedništva sinoć je pretvorena u pozorište strave i užasa. To je rezultat desetogodišnjeg ortakluka politike i kriminala. Žrtve su bili svi građani Srbije, koji su sinoć bili primorani da na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom gledaju performans psihički vidno ugroženih nosilaca najviših državnih funkcija. Na žalost, ovaj elemenat je tabu tema svih medija u Srbiji. Rat kriminalnih klanova koje predvode Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanovićem ekranizovan je mimo filmskog programa.

Pokret za preokret ne pravi razliku između političkog dela kriminalne hobotnice i izvršioca kriminalnih radnji širom Srbije. Oni su delovali sinhroniovano od "zavođenja reda" među navijačkim grupama do disciplinovanja nezadovoljnih građana i pripadnika opozocije. Svima njima mora biti organizovano pošteno suđenje bez mešanja politike u istragu. Prethodno je nužno da bude formirano nezavisno tužilaštvo za organizovani kriminal na čelu kog mora da bude vrhunski profesionalac. Policija, tužilaštvo i sud moraju tada da dobiju svu tehničku i finansijsku podršku radi istrage veza državnog vrha i kriminalnih grupa - stoji u saopštenju Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati