Društvo i ekonomija

M. R.

05. 03. 2021. 16:30 43

"Vlast da prihvati da Vasko Vasović vodi RTS" (VIDEO)

Gospodin Vasko Vasović, koji je bio i kandidat za direktora RTS, dugogodišnji radnik RTS, sa podrškom više od 2.000 zaposlenih u Javnom servisu, može da bude rešenje koje bi u tom prelaznom periodu vodilo RTS, i oslobodilo njen program za jednu normalnu i demokratsku debatu - rekao je lider Dveri Boško Obradović na N1.

Obradović je rekao da za Dveri postoji samo jedna tema, a to je koje će to telo kontrolisati sprovođenje onoga što se i u tom dijalogu budu dogovorili.

- Ovoj vlasti se više ne može ništa verovati, čak ni ako postoji potpisana reč sporazuma. Opozicija mora da ima neku kontrolnu ulogu u budućem telu za nadzor sprovođenja tih dogovorenih stvari i kontrolu kompletnog predizbornog i izbornog procesa. I lično smatram da je najvažnije pitanje koje mora da se reši, a to je oslobađanje Javnog servisa za drugačije mišljenje i opoziciju - rekao je Obradović, i dodao: 

- Ne tražimo ništa više od onoga što su osnovni demokratski standardi svuda u svetu. Dakle, morate dozvoliti prisustvo opozicije u Jutarnjem programu, Dnevniku 1, Dnevniku 2, Dnevniku 3, uvesti još debatnih emisija. Ne vidim zašto vlast ne bi prihvatila da, recimo čovek koji je zaposlen u Javnom servisu, koji ima podršku tamo bude prelazno rešenje za menadžera ovog prelaznog perioda, a da kasnije rešimo REM i upravne odbore Javnih medijskih servisa - istakao je lider Dveri.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 43

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati