Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 03. 2021. 12:11 4

"Zašto Hrkalović, Vulin i Andrej Vučić nisu saslušani za Jovanjicu?" (VIDEO)

Predsednik je vrlo nervozan zbog toga što su usvojeni amandmani u izveštaju Evropske komisije o “Jovanjici” i Telekomu. Ne bi mogla “Jovanjica” da se dogodi da vlast nije to mogućila. Nije jasno šta su tvoji ministri iz Vlade radili na “Jovanjici”. Kako je moguće da Predrag Koluvija obilazi kancelarije Srpske napredne stranke i dobija pare iz budžeta? Kako je moguće da država sprovodi odmazdu prema policajcima koji su otkrili aferu? Čas poligraf važi, čas ne važi - rekao je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić o "nevoljama režima".

Aleksić je javnost obavestio o aktuelnim dešavanjima u Srbiji, odnosno o hapšenju grupe vođe navijača Veljka Belivuka, ali i o privođenjima i saslušanjima proteklih dana u Srbiji.

On je na početku rekao da kao političar želi da smeni predsednika države Aleksandra Vučića.

- Želim da vas smenim, jer radite loše stvari za državu. Želim da vas smenim sa vlasti, ali ne želim da vam radim o glavi, kao vaše kolege i saradnici - rekao je Aleksić.

Osvrnuo se i na "rat klanova" unutar Srpske napredne stranke, koji, kako je rekao, imamo proteklih dana.

- To što se oni između sebe tuku građanima ništa ne znači, niti imaju bilo kakvu korist. Aleksandar Vučić devet godina suvereno vlada Srbijom, i u ovoj zemlji se niko drugi ne pita sem njega. On se pita i gde će se graditi trafostanica i koje ćemo vakcine primiti i tako dalje. Ja danas hoću da govorim o kriminalnu i grupi Veljka Belivuka, ali i “Jovanjici”, jer su ta dva slučaja povezana. Isti modus operandi. Da država nije htela da dozvoli stvaranje klana Belivuka, sigurno je mogla to da spreči - rekao je Aleksić i dodao da je sve volja vlasti.

 

Potpredsednik Narodne stranke se zatim osvrnuo na slučaj “Jovanjica”, zbog koga se sudi većinskom vlasniku imanja Predragu Koluviji. Aleksić je pokazao medijima carinsku dozvolu koju su kompanije Predraga Koluvije dobile za uvoz opreme za proizvodnju u posebnim uslovima iz Nemačke, odnosno za transport i izvoz u Severnu Makedoniju, uz ponovljene tvrdnje da se marihuana na imanju Jovanjica nije mogla gajiti bez znanja države.

- Predsednik je vrlo nervozan zbog toga što su usvojeni amandmani u izveštaju Evropske komisije o “Jovanjici” i Telekomu. Ne bi mogla “Jovanjica” da se dogodi da vlast nije to mogućila. Predrag Koluvija je bio blizak Srpskoj naprednoj stranci - rekao je Aleksić, a potom se obratio Vučiču:

- Nije jasno šta su tvoji ministri iz Vlade radili na “Jovanjici”. Kako je moguće da Predrag Koluvija obilazi kancelarije Srpske napredne stranke i dobija pare iz budžeta? Kako je moguće da država sprovodi odmazdu prema policajcima koji su otkrili aferu? Čas poligraf važi, čas ne važi - rekao je Aleksić, i dodao da će posle “Jovanjice 2”, koja obuhvata radnike bezbednosnih službi, biti i “Jovanjica 3”. On je najavio da će tužilaštvu dostaviti carinsku dokumentaciju koju je pokazao, navodeći da je špediciju opreme uradila firma Vlade Milovanovića „Mega špedicija“ iz Sremske Mitrovice, koji je blizak ministru Nedimoviću, dok je robu carinila osoba, takođe, bliska Nedimoviću.

- A u “Jovanjici 3″ će biti, bogami, političara - rekao je on.

Aleksić se potom osvrnuo i na sve osobe bliske državnom vrhu koje nisu saslušane u istrazi za “Jovanjicu”.

- Zašto nije saslušana Dijana Hrkalović, Aleksandar Vulin, Andrej Vučić, ili možda Branislav Nedimović, ministarstvo privrede je itekako imalo veze sa izdavanjem dozvola “Jovanjica”. Ili možda Bratislav Gašić, čiji su ljudi optuženi - rekao je on, i dodao da papiri sa carine pokazuju da je oprema izvezena u Severnu Makedoniju, ali naveo da je moguće da je to samo papirološki urađeno, a da je oprema iz Nemačke ostala u Srbiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati