Društvo i ekonomija

Direktno.rs

03. 03. 2021. 14:34 10

Pevač, član žirija "Zadruge", pa udarnik SNS: KO JE DAMIR HANDANOVIĆ?

Kompozitor i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Damir Handanović, samo je jedan u nizu kojeg je Aleksandar Vučić potrošio i najavio da ga šalje u stranačku i političku prošlost. O tome svedoči i tekst u režimskim medijima sa naslovom "Otkud Damiru Handanoviću 600.000 evra za stan".

Ko je Damir Handanović?

Deo javnosti je prvi put čuo za njega 2008. godine kada se bavio pevanjem. Tada je izbacio nekoliko numera poput "Iz keca u dva", "Dvesta posto", "Ostavljaš me samog", ali ubrzo je doneo odluku da se maksimalno posveti autorskom radu, pa je počeo da komponuje za mnoge kolege, ali i da pravi razne narodnjačke hitove. Posle par godina postaje muzički urednik kompanije “Pink International” i savetnik glavnog i odgovornog urednika za zabavni program.

A, kako to već biva, gde je Pink tu je i rijaliti, pa se Handanović našao i u rijalitiju "Zadruga", gde je bio član žirija. A onda, direktno iz "Zadruge", jedan od većih kritičara i pljuvača opozicije postao je direktor Centra beogradskih festivala (CEBEF). Ova funkcija dodeljena mu je 2018. godine, a ono što je takođe nespojivo je što ova ustanova kulture organizuje sve najbitnije kulturne manifestacije u Beogradu, poput Festa, Belefa, Bemusa, Sofesta... 

- Zahvaljujući predanom radu i ostvarenim rezultatima, Skupština grada Beograda izabrala ga je 2018. za direktora ustanove kulture Centra beogradskih festivala, koji u svojoj nadležnosti ima organizaciju najvažnijih gradskih kulturnih manifestacija - stoji u njegovoj zvaničnoj biografiji.  

Otkako je politički aktivan, Handanović koristi svaku priliku da, što u medijima, što na društvenim mrežama odbrani naprednjake, a ocrni opoziciju. Tako u tabloidima bliskim aktuelnoj vlasti vrlo često priča na razne političke teme, govori kako je opoziciji cilj pljačka građana, ali i destabilizacija zemlje, a onda se vrlo često dotakne i lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, ali i svih drugih koji misle svojom glavom i koji javno iznose svoje stavove. Naravno, uz javno istupanje i kritika opozicije, obavezan je hvalospev na račun svega što radi Srpska napredna stranka.  

Međutim, sudeći po tekstu u režimskim medijima, Handanovićeva pozicija je očigledno na klizavom ledu. Zbog svoje bliskosti sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem, našao se na meti tabloida, čime mu je poslata poruka da mu je "odzvonilo". 

U tekstu se navodi da mu se zamera upravo bliskost sa Stefanovićem. 

- Damir Handanović, estradni autor i funkcioner blizak Nebojši Stefanoviću, dao je pravo bogatstvo za luksuzan stan u srcu Beograda. Uložio je u stan u elitnom delu Beograda čak 600.000 evra! Odakle ovom funkcioneru toliki novac biće predmet posebne istrage - navodi se u tekstu ovog tabloida.

Ko je sledeći?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati