Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

02. 03. 2021. 18:44 4

"Vučić bi da vrati Stefanovića na fabrička podešavanja"

"Saslušanje predsednika FSS Slaviše Kokeze u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, pokušaj je stezanja obruča oko ministra odbrane Nebojše Stefanovića, koji je, prema mojim informacijama, oformio moćnu finansijsku grupu koja operiše u poslovima ugostiteljstva, reketiranja, gradnji, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić saznao i postao je vrlo senzitivan i na samu pomisao da bi neko mogao da ga zameni", naveo je advokat Ivan Ninić gostujući na televiziji N1.

Dodaje da je ojačala frakcija u SNS koja nije ideološke prirode i da se ovde radi o sukobu dva biznis modela.

- Prema mojim informacijama, a izvori su mi kredibilni, nema ovde nikakve zavere i pokušaja ubistva predsednika. Citiraću jednu afričku poslovicu - "Kad se slonovi tuku, strada trava" - ovde nam se to dešava. Ovo je pokušaj Vučića da vrati na fabrička podešavanja Nebojšu Stefanovića, nisam siguran da li će u tome uspeti - istakao je Ninić za N1.

Da podsetimo, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza saslušan je 28. februara u svojstvu građanina, a mediji su preneli da je on odbio poligraf. Vučić je, komentarišući privođenje Kokeze, rekao da ne razume zašto je čovek u kojeg je imao poverenje odbio poligraf, posebno zato što mu je rečeno da može da ide samo sa pitanjem, a ne sa deset, iako je ključno pitanje da li je učestvovao u pripremi likvidacije predsednika.

Ninić navodi da se "grupa oko Stefanovića finansijski predimenzionirala, desetine milione evra su u igri u gradu (Beogradu) – u poslovima ugostiteljstva, reketiranje, prebacivanje novca u gradnju".

- Ovo je kompleksna borba i (Veljko) Belivuk tu samo služi kao vreća za udaranje. Grupa oko Stefanovića imala je aspiracije prema određenim funkcijama u budućnosti, Vučić je došao do tih informacija, vrlo je senzitivan i na samu pomisao da bi neko mogao da ga zameni. Ojačala je frakcija u stranci koja nije ideološke prirode, ovde se radi o sukobu dva bizbnis modela. Narativ Vučića je – može biti samo jedan, a ovde se pojavio drugi koji paralelno stvara svoju organizaciju i u službama bezbednosti, i na ulici, i na tribinama, i u samoj partiji (SNS) u Beogradu. Vučić mora ovde brzo da deluje i čini ono što će ga vratiti u polje sigurnosti, videćemo da li je zakasnio - ocenjuje Ninić.

Na pitanje da li misli da li će Stefanović biti uhapšen, Ninić kaže da to ne očekuje.

- To je previše visoka cena za obojicu. Sve zavisi od toga da li Stefanović samostalno donosi odluke i da li je vlasnik svoje političke sudbine. Hapšenje bi značilo potpuni fijasko obojice - smatra Ninić.

Novinar NIN-a Vuk Cvijić kaže da su na delu "isprepletani interesi sukobljenih grupa u SNS i vrlo ih je teško rasplesti, a da jedna strana ostane čista".

- Narativ je jasan - ja sam ugrožen, ja se jedino borim protiv organizovanog kriminala, a stvarne veze organizovanog kriminala sa državnim institucijama se ne otkrivaju - navodi Cvijić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati