Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

12. 02. 2021. 09:37 4

"Vlast pokušava da sakrije veze sa Veljkom Belivukom"

Politički analitičar Đorđe Vukadinović ocenio je u Novom danu da vlast pokušava da sakrije veze njenih predstavnika sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, kao i da naknadno pokušava da "zatrpa javnost poluinformacijama i tračevima o pronađenom snajperu", koje imaju za cilj da se predstavi da je planiran atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Komentarišući akciju srpske policije i hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka i naknadno „curenje“ podataka iz istrage koji objavljuju tablodi, on ističe da tu nema ničega novog, ali i da je to - „jednako skandalozno“.

- Ne mogu da verujem da vlast koja sve kontroliše i sve drži u rukama ne može da stane na kraj ‘curenju’ informacija, i to daje osnova za sumnju da se te informacije dozirano i namerno puštaju. Najveći broj informacija, pogotovo ove najškakljivije, idu u medije uz saglasnost, a najčešće i blagoslov vlasti. To je skandal svoje vrste - podvlači Vukadinović.

- Ne znam koliko to pomaže odbrani Veljka Belivuka, ali u svakom slučaju ostavlja lošu atmosferu, rđav utisak i govori o tome koliko su država i njene institucije ‘izbušene’, i koliko su nepouzdane. Da ne govorim o naslovima u prethodnim danima i nedeljama u kojima se vrti ime bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović. Mnogo toga se lansira da bi se zabašurila činjenica da se radi o ljudima koji su blisko sarađivali sa vrhom vlasti i sa MUP-om - istakao je Vukadinović.

On ocenjuje da je to suština, kao i da su naknadne informacije, poluinformacije i tračevi u medijima pokušaj da se „zatrpa javnost“, kao i da je to urađeno uspešno.

- Pričalo se danima o prisluškivanju Vučića, i sada ta tema nestaje. Pokušava se da se ne priča o vezama (sa vrhom vlasti). Umesto toga, pričamo o tome kako je pronađen snajper, koji treba da posluži na atentat na Aleksandra Vučića - istakao je Vukadinović, i dodao da dve trećine građana zaista misli da je to istinito.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati