Društvo i ekonomija

S. M.

07. 02. 2021. 20:45 1

"Kampanja 'Za našu decu' je ipak samo za njihovu"

Iako se svakodnevno potvrđuje da je naprednjačka kampanja "Za našu decu" stvarno samo za njihovu decu, nije na odmet da apsolviramo još jednom kroz primer iz Kruševca. Naime, tokom Javne rasprave budžeta Grada Kruševca, Ivan Mandić, kao građanin podneo je predlog da se novcem svih Kruševljana finansiraju knjige za sve učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. To je podržao i kruševački odbor Stranke slobode i pravde, a vlast u Kruševcu je odmah odbila ovu inicijativu.

- Predlog je imao za cilj da rastereti ionako opterećene kućne budžete i olakša roditeljima. Gradska uprava je predlog odbila uz neka sramna obrazloženja kako grad izdvaja za ugrožene, što je pohvalno ali kakve to veze ima sa predlogom da svi mladi osnovci dobiju knjige - pita se Mandić.

On pojašnjava da novca u budžetu za tu svrhu ima.

- Taj novac smo u budžetu pronašli jednostavnom preraspodelom sredstava koje će na primer otići na "specijalističke usluge nadzora projekta" koje iznose više od 300 miliona dinara, a knjige koštaju "samo" 45 miliona. Zašto je to problem da urade oni koji su kampanju zasnivali na paroli "Za našu decu". Građani Krusevca imaju prilike da vide kako to SNS vlast "brine". Onda kad budu rešili da nas izaberu da ih služimo i servisiramo kao gradska uprava, svi osnovci će imati besplatne udžbenike. To je obećanje - siguran je naš sagovornik i podsetio da je crnogorska vlast usvojila ovaj predlog za svoje đake.

Stranka slobode i pravde u Kruševcu je podnela čak deset predloga lokalnoj valsti kako da se unapredi život u ovom gradu, ali naravno, pošto dolazi od opozicione stranke, odgovor je bio očekivan, odnosno, ti predlozi su odbijeni.

Sve to, dakle, govori da naprednjaci ne rade za našu decu, već samo za svoju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati