Društvo i ekonomija

R. Ć.

31. 01. 2021. 07:00 29

OTKAZ U VOJSCI "Nadređeni činili zlodela i iživljavali se"

Dr Aleksandra Vojvodić, kapetan prve klase, koja je u žižu javnosti dospela nakon svoje ispovesti da na Vojnomedicinskoj akademiji trpi mobing, dala je otkaz u Vojsci Srbije. Dr Vojvodić je na svom Fejsbuk profilu objasila razloga što više neće biti deo Vojnomedicinske akademije.

Ispovest dr Vojvodić prenosimo u celosti:

"Pre par dana uradila sam nešto za šta sam mislila da nikada neću uraditi. Kada sam 2012. godine otišla na konkurs za prijem u Vojsku Srbije, nisam znala kakav će me pakao sačekati. Đak generacija, nosilac Vukovih diploma, sa prosekom 9,23 na Medicinskom fakultetu u Beogradu, doktoratom iz neuronauka, u činu kapetana prve klase, posle niza iživljavanja mojih nadređenih, dala sam otkaz u Vojsci Srbije.

Borila sam se časno, kao čovek i oficir. Moji nadređeni su počinili teška zlodela, za koja nisu nikada odgovarali, niti će. Niko od njih nije odgovarao ni za jedan disciplinski, niti krivični postupak koji je počinio. A dala sam listu svega što je učinjeno, sa dokazima, svima koji bi time trebalo da se bave u državi, i niko nije prstom mrdnuo i sve je urađeno da se sve opravda i zataška.

Pravda ne postoji, samo sila jačeg. Kažnjavana sam za sve što pomislim, na sto načina kažnjena, iz raznih razloga, sve što su mogli su uradili, iz najveće zlobe i pakosti, koju ničim nisam izazvala. Sva moja ljudska prava su zgazili. A na sve to, jer sam se usudila da tražim svoja prava, pored disciplinskih postupaka, oni pokreću tužbu da ih ja zlostavljam, jedan od njih pokreće proces u VTK i MUP-u, zovu mene na saslušanje.

Mene! Koju su pokušali da unište potpuno. I koja sam već mesecima u kovid bolnici, dok oni nisu ni ušli u crvenu zonu.

Znate, mene je sramota umesto njih. Žao mi je što sam došla u situaciju da upoznam takve neljude. Ali velika je to škola, velika, kakvu mnogi nikada, na svu sreću, neće proći u životu. Mnogo toga sam naučila. Mnogo toga sam postigla. I idem dalje. Punim srcem, sa čistom dušom, velikim elanom i radošću. Da radim ono za šta sam se školovala i za šta živim. Da budem lekar i da pomažem ljudima.

Skidam vojnu uniformu i nikada je više neću obući. I žao mi je što to radim sa radošću. Sramota da je celu državu i ceo sistem za sve kroz šta sam prošla i prolazim. Ali, i hvala vam. Jer da nije bilo vas tako zlobnih, nikada ne bih našla svoj put, niti bih naučila toliko pravnih, i drugih veština, koje mi određuju dalju stazu. A ja vas ne mrzim.

Meni je jeziva vaša večna mržnja prema meni, koja vam nikada ništa nisam uradila. Žalim vas. Jadni ste, mali i bedni. Nadam se da će ovim moj progon stati, a ako ne bude tako, boriću se kao i do sada, sa Ustavom i zakonima kao mojim glavnim sredstvima, koje vi kršite. I opraštam vam za sve što ste uradili. I verujem u Boga. Osveta je njegova.

Želim da se zahvalim divnim ljudima iz kovid bolnice Karaburma koji su me vratili u život i podsetili za šta živim, da radim i budem lekar. Hvala dr Taušanu i dr Ivu Udovičiću na svom znanju koje su mi preneli, na svoj profesionalnosti, čovečnosti i najviše im hvala što su mi vratili veru u dobro. Ovo je moj poslednji post o VMA. Uskoro ću zatvoriti profil, a otvoriti jedan novi, lepi, profesionalni, na kom ću se baviti onim što volim, a sa VMA će se baviti profesionalni tim advokata. Vidimo se uskoro", napisala je dr Vojvodić na Fejsbuku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 29

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati