Društvo i ekonomija

[ Izvor: Beta ]

27. 01. 2021. 09:58 1

"Sada vladaju oni koji su žrtvovali RTS 1999. godine"

Žanka Stojanović, majka Neboše Stojanovića koji je stradao u NATO bombardovanju zgrade RTS, izjavila je povodom najave da će Radna grupa Vlade Srbije za bezbednost novinara uvrstiti u plan rada i utvrđivanje odgovornosti međunarodnog faktora, da se porodice žrtava pribojavaju da se tu radi o "daljem zamagljivanju istrage koju je Republičko javno tužilaštvo protivzakonito zaustavilo 2011".

Stojanović je za današnje izdanje lista Danas izjavila da je "Tužilaštvo, kršeći Ustav, odbilo da procesuira prijavljene nedvosmislene materijalne dokaze da je Vojska Srbije, kojoj je bilo naređeno da evakuiše ljudstvo i tehniku iz RTS-a, na rezervno (bezbedno) mesto rada, i ignorisala tu naredbu, uprkos mnogostrukim najavama, koje je i sama analizirala, da će RTS biti cilj napada".

"Takođe, Ministarstvo odbrane i Vojna obaveštajna služba i danas prikrivaju dosije Pravne uprave Ministarstva odbrane br. 466 iz 2001. godine, i druge precizno imenovane dokumente, koji crno na belo dokazuju da su vojska i Vrhovni savet odbrane bili unapred obavešteni o tačnom času napada na RTS, ali da su ljude ostavili da poginu", kazala je Stojanović.
Radna grupa Vlade Srbije za bezbednost novinara je najavila da će, na predlog Udruženja novinara Srbije (UNS), u plan rada uvrsti utvrđivanje odgovornosti međunarodnih faktora za žrtve bombardovanja RTS.

Ona je rekla da "prava adresa UNS-u treba da bude u Tužilaštvu, a ne neko u NATO", i dodala da "oni koji su ih stavili na žrtvenik sada vladaju Srbijom".

U noći između 22. i 23. aprila 1999. godine, u NATO bombardovanju zgrade RTS-a poginulo je 16 zaposlenih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati