Društvo i ekonomija

R. Ć.

24. 01. 2021. 07:26 9

Toma Mona pravi PARABOLE i priviđa obronke grada (VIDEO)

Ministar građevinarstva, sobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović ne prestaje da zadivljuje javnost ispadima. Nakon što se "preselio" u Nemanjinu 22-26, odnosno kao adresu na priznanici prilikom plaćanja kazne naveo adresu Vlade Republike Srbije, Toma Mona ne posustaje.

Govoreći o izgradnji beogradskog metroa, umesto "paralelu", Momirović kaže da će "pokušati da napravi parabolu sa vakcinacijom". Pitanje je da li je ovo slučajan lapsus ministra, ili čovek zaista ne zna značenje reči koje izgovara. Moguće da je od nekog čuo da se "frlja" sličnim izrazima, pa se "zbunio". Momirovićev gaf nije prošao nezapažen, pa je za čas opet postao predmet ismevanja na društvenim mrežama.

Osim lapsusa, Momirović je rekao i potpunu besmislicu, kako će građani zahvaljujući metrou, moći da parkiraju svoj auto "na 'obroncima grada', sednu u metro, sednu u beovoz, dođu do centra grada". Zašto bi neko parkirao auto na kraju grada, a zatim seo u metro i otišao do centra? Takođe, Beograd nema obronke grada, moguće da je Momirović želeo da kaže kaže obod grada, ali je ipak bio "zbunjen".

Posle pokazanog neznanja o broju metroa koji nepostoje u regionu, navođenja pogrešne adrese na priznanici, nemogućnosti da odgovori na osnovna pitanja novinara, očito da je ovaj biser samo jedan u nizu koji će nam u narednom periodu Momirović "pokloniti". 

Ministarski posao ipak nije samo hvalisanje predsednika države, već bar neke osnove moraju da se znaju, ali očigledno da Momirović ne ispunjava nijedan kriterijum za mesto na kom se nalazi. Naravno, nije on jedini u sadašnjoj Vladi, ali svako jeste najegzotičniji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati